dimarts, 29 de maig del 2018

Aquest diumenge, Bea Talegon a l'Ateneu

199 - Nova Tàrrega, 1 de juny de 2018

“La moció de censura dels socialistes fracassarà. Hi guanyaríem res amb un canvi de govern? Segurament no. Però tampoc hi perdríem. "Canviar no fa polls", com diu la dita”
Seguim sense govern a Catalunya. Al d'Espanya no li surt de l'entrecuix publicar el decret de nomenament dels consellers per no haver d'aixecar el 155. Mentre, els jutjats espanyols es declaren incompetents per obligar-lo a que el publiquin.

INCOMPETÈNCIA
Està clar, quan diuen això, que es refereixen a que no tenen la competència per fer-ho, però ho posen tant fàcil per entendre-ho d'una altra manera, que realment cal admetre que sí, que d'incompetents ho són, i molt. Només cal veure el ridícul europeu de Llarena i les seves euroordres.
Mentre, el president Torra poca cosa més poc fer. Aquest passat cap de setmana va anar a l'aplec del Caragol. Tot aprofitant per passar la mà per la cara de l'incultura del socialista Zaragoza, que no sap distingir entre un col·laboracionista de l'Alemanya nazi, Petain, i el poeta Marius Torres. Ja deuríeu llegir la notícia.
Amb tot, aquest va rectificar i va admetre la confusió. En canvi el seu company Alfonso Guerra va titllar Quim Torra de nazi, ras i curt, en una entrevista per la ràdio de la Ser i es va quedar tant ample.

GÜRTEL
I a Madrid, Gürtel ha petat. La corretja els hi ha espetegat als morros als del govern espanyol.
Tota una sentència judicial on es declara el Partit Popular –el partit com a tal, tot ell com a entitat– responsable civil d'un «autèntic sistema de corrupció institucional».
Tot i que, ja és ben curiós, la sentència no es va fer pública fins l'endemà d'haver aprovat els pressupostos. No serem nosaltres qui posi en dubte la independència judicial i la seva gestió dels temps. O sí, perquè enganyar-nos.
Per cert, el vaticini de la setmana passada era que el PNB posaria uns quants peixos al seu cove votant a favor dels pressupostos de M. Rajoy i, òbviament, no ens vam equivocar. Era una predicció fàcil.

MOCIÓ DE CENSURA
Una altra predicció, va: la moció de censura dels socialistes d'aquest divendres fracassarà.
D'entrada, per manca de visió dels nostres partits, que volen posar condicions enlloc de donar-hi suport incondicional. Quines condicions volen demanar? Que Sánchez, Guerra i tots els seus acòlits deixin d'insultar? Perquè d'alliberar els presos polítics no cal ni parlar-ne.
És evident que qualsevol acord al que es pogués arribar amb aquesta gent seria paper mullat. Per tant, més valdria no donar-hi tants tombs i dir que sí sense condicions.
Hi guanyaríem res amb un canvi de govern? Segurament no. Però tampoc hi perdríem. Com diu la dita, "canviar no fa polls".
Però per si no resultés prou complicat que hi votin a favor al mateix temps Podemos, ERC, PDeCAT, PNB i EH Bildu, cal no oblidar el propi PSOE. Tenen diputats capaços de votar-hi en contra només per no votar com els catalans.
Per tant, aquesta acabarà sent una moció de censura de fireta.
Al capdavall: algú ha vist manifestacions arreu d'Espanya demanant la dimissió del govern corrupte? Deu ser que tenen preocupacions més importants.

BEA TALEGÓN A L'ATENEU
Si fa uns anys vam comptar amb la presència de Ramon Cotarelo (a qui aviat anunciarem de nou), aquest cop podrem gaudir de Bea Talegón. Serà aquest diumenge, a les dotze del migdia, al Teatre Ateneu.
La seva col·laboració habitual al FAQS de TV3 ha fet que Talegón prengui força notorietat a Catalunya, darrerament. Tot i la seva joventut, té una visió molt àmplia de la política tant catalana com espanyola.
Aquesta mare, advocada, músic i periodista, com s'autopresenta a twitter, és una tertuliana que amb la seva facilitat de paraula i dots de comunicació, ens farà veure que el camí cap a la República no només és possible, sinó totalment necessari.
També aprofitarà per signar exemplars del seu llibre "No nos avergoncéis". Si no el teniu, el podreu adquirir al teatre mateix, fins a esgotar existències. Així que ja ho sabeu. Aquest diumenge, us esperem a l'Ateneu!