dimarts, 22 de maig del 2018

Divendres 1 de juny: Sopar Groc

198 - Nova Tàrrega, 25 de maig de 2018

“Recordeu que el darrer dia per comprar tiquets per al Sopar Groc és el dimarts 29 de maig. A Tàrrega (Cistelleria Grau, Còpies Maite, Viatges Gris, parada mercat) o Bellpuig (Copisteria Papers)”
La setmana passada 'vaticinàvem' que la formació d'un nou govern no serviria per aixecar el 155. No calia ser endeví. De fet, ja ni han deixat que es constitueixi el govern nomenat pel president Torra.

DEMOCRÀCIA A LA TURCA
Fa temps que els règims polítics de Turquia i Espanya s'assemblen cada cop més. Formalment són democràcies parlamentàries on les eleccions determinen la voluntat popular. Però als dos llocs es persegueix la dissidència política i, sobretot, els dissidents. Quan això passa a casa dels altres se'n diu dictadura. La biga en ull aliè no arriba a palla en el propi.
Si algú espera que pugui millorar res substituint M. Rajoy per P. Sánchez o A. Rivera, que s'ho tregui del cap. Ja ho ha dit el darrer d'aquest trio: a Espanya no hi ha gent de dretes o d'esquerres, vells o joves, obrers o empresaris. A Espanya l'únic que hi ha són espanyols. I a qui no li sembli bé, garrotada allà on fa bony.
Mentre, el PNB va 'jugant' amb el seu suport als pressupostos del govern espanyol, condicionant-lo a la desactivació del 155. Gràcies, però ja sabem que l'únic que cerquen és el seu particular peix al cove. Recordeu, si no, que fa quatre dies van dir que ja podien negociar el suport als pressupostos perquè no era el seu problema si els partits independentistes no es posaven d'acord per fer govern. No fos cas que perdessin la pesca!

ACDC
Avui, però, mirem de pensar en nosaltres. En fer coses a favor dels nostres.
L'Associació Catalana pels Drets Civils (adretscivils.cat) és una entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans com a plataforma d’actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar-ne els seus drets.
Està integrada per 18 famílies, i és oberta a totes aquelles que vegin els seus drets civils afectats.
Una de les seves tasques és obtenir recursos per al fons d'ajuda a les famílies de l'Associació.
Per afavorir-ho s'estan organitzat multitud d'activitats arreu del territori, una de les quals són els Sopars Grocs.

SOPAR GROC A TÀRREGA
Des de l'Assemblea i Òmnium estem organitzant conjuntament un Sopar Groc a Tàrrega. Serà el proper divendres, 1 de juny, a partir de les 9 del vespre a l'Espai Mercat, amb capacitat per a 300 persones.
El preu del tiquet és de 30 euros. Serà un "sopar de 30 euros"? No. Serà un sopar molt correcte, però senzill, amb tocs de groc en tots els plats, això sí.
Potser el preu pot semblar una car, però és que la finalitat prou s'ho val: recollir tants diners com puguem per al fons d'ajuda d'aquestes famílies.

COL·LABORACIONS
Comptarem amb acompanyants il·lustres, actuacions, rifes...
Diverses empreses han col·laborat donant productes que al final de la vetllada sortejarem entre els assistents.
Entre aquests hi haurà els alcaldes i alcadessa d'Agramunt, Bellpuig i Tàrrega.
També hi serà la diputada Montserrat Macià, de qui recordareu l'excel·lent pregó inaugural de la Festa Major que va fer fa quinze dies.
Hem demanat a l'ACDC la presència de familiars i de moment tenim confirmada la presència de Ferran Civit, també diputat i parella de Meritxell Serret, a l'exili.
I altres acompanyants sorpresa que encara no podem desvetllar.

ÚLTIMS TIQUETS
Recordeu que el darrer dia per comprar tiquets per al Sopar Groc és el dimarts 29 de maig.
On? A Tàrrega a Cistelleria Grau, Còpies Maite i Viatges Gris, a més de la parada dels dilluns a mercat. A Bellpuig a la Copisteria Papers.
Si no podeu venir al sopar perquè ja teníeu la data compromesa o per la raó que sigui, també podeu col·laborar mitjançant aportacions a la Fila Zero, als mateixos punts de venda indicats.
Afanyeu-vos a reservar els vostres tiquets, si és que en queden!