divendres, 9 de novembre del 2018

Nota de Premsa
Tàrrega, 09/11/2018

La resolució no és susceptible de recurs i per tant esdevé ferma

L'Audiència de Lleida confirma l'arxiu de la causa contra l'excoordinador de l'ANC a Tàrrega per delicte electoral

L'Audiència Provincial de Lleida ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per Fiscalia contra l'auto del jutjat d'Instrucció núm. 2 de Cervera en que acordava l'arxiu de la causa. Això suposa que el procediment queda arxivat i contra aquesta decisió no hi caben nous recursos.

El passat mes de febrer Fiscalia presentava denúncia contra el llavors coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana a Tàrrega, Salvador Bori, per un suposat delicte electoral. Aquest havia comunicat la convocatòria d'un acte pels dos mesos d'empresonament dels Jordis, el 16 de desembre, però la Junta Electoral Provincial en va denegar el permís en considerar-ho un acte de campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D.

Fiscalia va interpretar que l'acte electoral conjunt organitzat per CUP, ERC i JxCAT aquell mateix dia, però a una altra hora, es corresponia amb l'acte prohibit a l'ANC i per això va fer la denúncia. Després d'escoltar el testimoni de l'investigat, així com el del Mossos que havien aixecat acta, el jutge instructor va concloure no hi havia infracció penal i va decidir-ne l'arxiu provisional. Fiscalia va recórrer aquesta decisió a l'Audiència Provincial, que ara finalment ha desestimat confirmant així l'arxiu de la causa.