dimarts, 6 de novembre del 2018

Consell per la República i Acusacions pels represaliats

219 - Nova Tàrrega, 9 de novembre de 2018

CONSELL PER LA REPÚBLICA
Com ja segurament deureu saber, el proppassat 30 d’octubre es va presentar oficialment en societat l’abastament comentat Consell per la República, que dit sigui de pas, ha canviat durant les darreres setmanes segons qui l’utilitzava, una vegada si i un altra també de “de la República” a “per la República”. Aquest matis no es pas un tema menor sense importància. Des del meu punt de vista és un tema de fe. La persona que utilitzava la preposició “de la”, creia fermament en una República implementada. Per contra, la utilització de “per la” es la consideració, jo crec que real, de que la República encara no es efectiva.
Aquest Consell per la República, neix amb la intenció clara de desconnectar ni que sigui virtualment, d’un estat completament enderiat en un comportament plenament antidemocràtic. Tot i que la presentació oficial es va fer en un espai noble del Palau de la Generalitat (saló Sant Jordi), encara està per veure quin serà el paper que tindrà i molt important, quina la relació amb el Govern efectiu de la Generalitat. De moment s’està omplint un registre ciutadà (per cert, a molt bon ritme) de persones que creuen en aquest projecte. El temps dirà quin serà el futur d’aquest nou ens.

CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA
També des de fa unes setmanes hi ha en marxa una nova iniciativa, la Crida Nacional per la República, que no se sap ben bé quina és la intenció que persegueix. Hi ha qui pensa que, venint d’on ve la iniciativa, significa una nova re-fundació de un determinat partit. Encara que l’objectiu a la vista de tothom, sembli que no es altre que el de intentar per enèsima vegada la UNITAT dels partits que volen (?) una República Catalana. En aquest sentit sorgeixen alguns dubtes respecte del possible èxit. S’ha comprovat per activa i per passiva, la animadversió de determinats partits en vers d’aquesta tan demandada UNITAT per part de la Societat Civil. Primordialment es necessita una voluntat (de moment inexistent) per arribar aconseguir la tan preuada UNITAT que sigui dit de pas, tants bons resultats segurament ens donaria en l’objectiu d’implementar la República Catalana. Si aquesta voluntat no aflora de per si, no hi haurà cap iniciativa que aconsegueixi l’objectiu.

ACUSACIONS FISCALIA I L’AVOCACIA DE L’ESTAT
Quan fa poc més d’un any del inic de la querella per rebel·lió i just el mateix dia del aniversari de l’empresonament de l’Oriol Junqueras i Quim Forn, es fa públic l’escrit de petició de penes pels setze processats del anomenat “procés independentista”. Nou d’ells en presó preventiva de manera injusta i abusiva.
La Fiscalia General de l'Estat, no s’aparta ni un mil·límetre de la instrucció portada a terme pel jutge Pablo Llarena que basa totes les seves acusacions en un relat escandalosament fals a ulls de més d’un centenar de juristes de tot l’estat espanyol i de varis tribunals europeus que han rebutjat en repetides ocasions l’extradició dels exiliats.
Sembla ser que els canvis al capdavant de l’executiu espanyol (Pedro Sánchez hi va accedir en una moció de censura amb el suport dels diputats independentistes), ni el nomenament de la nova Fiscal General de l’estat (Maria José Segarra), ha produït el més mínim canvi vers la pressió judicial que s’aplica als dirigents independentistes.
Per la seva part, tot i que en un principi pot semblar que l’Advocacia de l’Estat rebaixa el grau pel que fa al principal delicte (rebel·lió per sedició), això no és exactament així, no oblidem que inicialment només es va presentar en el cas per malversació. Aquest canvi indica clarament un “premer l’accelerador” de manera escandalosa.
L’esperança que queda ara (i no és menor), es que al llarg del judici que segons s’assegura serà televisat, les distintes defenses dels nostres represaliats puguin desmuntar el fals relat que fins ara ha divulgat el poder judicial i es posi al descobert la mentida de les acusacions.

MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE LA SOLICITUD DE PENES
En aquest sentit el passat dissabte dia 3 de novembre, ANC Tàrrega va convocar una manifestació per protestar per l’anunci de petició de penes, a la qual van participar centenars de persones. A banda de llegir un manifest en contra de tanta repressió, es va fer una sonora cassolada pels carrers principals de la ciutat. Agraïm tot el suport rebut.

AUTOCAR A PERPINYÀ
Com ja sabeu, aquest dissabte dia 10 de novembre organitzem autocars per anar a la manifestació de Perpinyà. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte als telèfons 696 89 04 29 (Ramon) i 636 365 412 (Carles) per si encara queda algun tiquet.