dimarts, 13 de novembre del 2018

Llaços, pancartes i estelades

220 - Nova Tàrrega, 16 de novembre de 2018

ESCAMOT UNIONISTA
El proppassat divendres amb nocturnitat i traïdoria (les tres de la matinada), un grup de com a mínim 8 persones?, millor dir individus, van assaltar els carrers i places de Tàrrega a la recerca del color groc i d’altres símbols que segons diuen “trenquen” la convivència ciutadana. De fet i des de el meu punt de vista, aquesta no ha estat mai en perill de trencadissa. Sabem molt bé el significat que tenen els llaços grocs per les persones que creuen en la democràcia. Ja no cal que hom es manifesti a favor de un estat català independent en forma de República, el que si caldria es que un autèntic demòcrata tingues clar que les persones que estan en presó preventiva de de fa molts mesos, hi son de manera injusta per un estat espanyol que ha oblidat (o no) que estem en una democràcia on el respecte per les idees hauria de ser la màxima expressió. Ha quedat ben clar que en diversos països europeus, els fets dels quals s’acusa als nostres represaliats no hauria de comportar cap tipus de presó preventiva.
Pel que fa al escamot destructiu, ben equipat amb passamuntanyes per tal de no ser reconeguts, va furtar llaços, pancartes i estelades de tots els racons de la nostra ciutat i això si que es motiu de trencadissa convivencial. En el moment en que vostès llegeixin aquest article, ja s’hauran reposat la majoria dels símbols sostrets perquè el nostre lema es “acció-reacció”. També des de ANC Tàrrega haurem pres les pertinents accions legals en contra d’aquesta acció destructiva.

MANIFESTACIÓ PERPINYÀ
Com era previst, el passat dissabte vam assistir a una manifestació reivindicativa a Perpinyà en motiu de la commemoració del 359 aniversari de la pèrdua de les llibertats a la Catalunya Nord. Una seixantena de persones de la nostra ciutat ens vam desplaçar per donar-hi suport. Algunes en l’autocar que vam organitzar i d’altres en transport particular. L’assistència va ser multitudinària (15.000 persones) i després de una improvisada protesta amb cassolada inclosa davant del consolat espanyol, la manifestació va transitar per les principals vies de Perpinyà fins arribar al Castellet on per finalitzar va haver-hi diferents parlaments entre els quals el da la nostra presidenta Elisenda Paluzie. En el manifest oficial, vam notar un canvi en el sentit d’un pas endavant respecte d’un acte similar que hi va haver fa un parell d’anys. En aquell moment la demanda era aconseguir l’autonomia, ara es demanava obertament a l’estat francès, una independència administrativa més contundent.

13 MESOS EN PRESÓ PREVENTIVA
Quan surti la publicació, aquest mateix divendres, es compliran 13 mesos de la presó preventiva de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En aquest sentit i com sol ser habitual farem una concentració de protesta per aquest fet. Aquest cop i en un intent de diversificar els espais i les accions, el farem a la plaça dels Àlberts on entre d’altres coses projectarem unes cartes manuscrites dels dos Jordis a les quals l’hi donarem lectura. Ho acompanyarem amb música en directe i la lectura d’un manifest on com sempre exigirem la llibertat de tots els presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades.

CANVIS A LA CÚPULA JUDICIAL
A les portes del judici en contra dels nostres represaliats i tal com ja era previst, hi haurà relleu a la cúpula del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La persona escollida, el magistrat Manuel Marchena, no creiem que faci variar massa el camí que porta fins ara el magistrat Carlos Lesmes. El que passa es que el nou president del CGPJ deixarà de presidir la sala penal el Tribunal Suprem, encarregada de jutjar els nostres presos polítics. El nom que sona per substituir-lo es Andrés Martínez Arrieta de tendència més moderada, encara que no crec que puguem esperar gaires canvis pel que fa a la sentència. Faig meves les paraules de l’Elisenda Paluzie en el sentit que els que pensem que aquest judici es totalment polític i una farsa muntada per alliçonar i castigar l’independentisme, només hauria de passar per un arxivament del cas.

LA CAUSA EN CONTRA DE SALVADOR BORI
Aquí hem de comentar una molt bona noticia: l’Audiència de Lleida ha arxivat el cas en contra de Salvador Bori, excoordinador de la nostra AT. El Tribunal ha considerat provat que tal i com assegurava el Salvador, ell va desconvocar la concentració en el mateix moment que la Junta Electoral Provincial no la va autoritzar. Enhorabona Salvador!