dimarts, 17 d’abril del 2018

Per Sant Jordi: llibres, roses i jutjats

193 - Nova Tàrrega, 20 d'abril de 2018

“Estarem tots amb tu aquell dia i t'acompanyarem fins a les portes del jutjat, per donar-te ànims i suport, una mica abans de dos quarts de dotze, l'hora prevista per a la declaració”
La setmana passada va ser intensa i la que ve ho serà tant o més. La passada per les accions realitzades arran del mig any d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La que ve perquè dilluns és Sant Jordi. Un Sant Jordi especial, després que hagin citat a declarar als jutjats de Cervera, com segur que ja sabeu, el nostre ex-coordinador.

A BARCELONA, 9 AUTOCARS
O el que ve a ser el mateix, 500 persones. Això és el que va sortir des de Tàrrega per participar a la multitudinària manifestació de Barcelona d'aquest passat diumenge sota el lema "Us volem a casa".
El més important d'aquesta manifestació, més enllà de la participació, és que aquest cop no estava organitzada per Assemblea i/o Òmnium, sinó que estava organitzada per l'Espai Democràcia i Convivència, successor de l'antiga Taula per la Democràcia, on hi són representades moltes altres entitats, a banda d'ANC i ÒC, així com diversos sindicats, inclosos CCOO i UGT.
I, no menys important, vam recollir més de 1.000 euros en aportacions per a la Caixa de Solidaritat.

A TÀRREGA, 200 GLOBUS GROCS
L'endemà, dilluns 16, el dia que es complien exactament els sis mesos de tancament a la presó, les concentracions es van repartir per tot el país. A més de llegir el manifest, vam comptar amb la col·laboració de la Teresa Sala, que ens va cantar uns poemes (algun amb una música certament peculiar), i del Josep Alegre i la Sònia Peiró, que amb l'acordió van tocar el Cant de la Senyera, No és això companys i Els Segadors.
En finalitzar, els assistents van deixar anar enlaire els 200 globus que s'havien repartit prèviament, omplint el cel de groc.

ROSES GROGUES PER SANT JORDI
Com cada any, també aquest Sant Jordi serem presents al mercat de llibres i roses de Tàrrega. Tindrem llibres, no cal dir-ho. I també roses grogues. Enguany toca regalar-ne dues: la clàssica vermella per a la persona estimada i la groga per solidaritat amb els Jordis, així com per la resta de presos i exiliats polítics.
La clàssica rosa vermella, compreu-la on vulgueu. La groga us l'obsequiarem nosaltres per la compra de llaços grocs.

SALVADOR, A CERVERA NO ESTARÀS SOL
N'hi ha que tenen el do de l'oportunitat! A qui se li acut triar el dia de Sant Jordi per cridar-te a declarar...
Tant hi fa, però, perquè sigui quan sigui, no estaràs pas sol. Sabem que és un dilluns laborable i no podrà venir tothom que voldria, però estarem tots amb tu aquell dia i t'acompanyarem fins a les portes del jutjat, per donar-te ànims i suport, una mica abans de dos quarts de dotze, l'hora prevista per a la declaració.

SOPAR GROC
Parlant de Cervera, cal admetre que van deixar un llistó molt alt en el Sopar Groc que van organitzar el passat 14 d'abril.
A Tàrrega ja fa un temps que teníem previst de fer-lo, conjuntament amb els companys de Bellpuig, però vam creure oportú no començar a fer-ne difusió fins que aquest altre no estigués fet. Serà el divendres 1 de juny i l'únic que podem anunciar, a hores d'ara, és que el preu serà de 30 euros per persona. Recordeu que tots els beneficis d'aquest sopar són per a la Caixa de Solidaritat.
Ja n'anirem parlant, però de moment reserveu-vos la data!