dilluns, 23 d’abril del 2018

Nota de premsa: Salvador Bori, ex coordinador d'ANC - Tàrrega, ha declarat avui als jutjats de Cervera acusat de delicte electoral

Nota de Premsa
Tàrrega, 23/04/2018

Salvador Bori, ex coordinador d'ANC - Tàrrega, ha declarat avui als jutjats de Cervera acusat de delicte electoral

Reclama que es deixi de perseguir judicialment l'independentisme sense fonament

Salvador Bori ha declarat aquest dilluns al matí al jutjat de Cervera per un suposat delicte electoral per l'acte de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart del passat 16 de desembre a Tàrrega, quan es complien dos mesos del seu empresonament, a cinc dies de les eleccions al Parlament de Catalunya.

L'ex coordinador de l'ANC - Tàrrega per la Independència no ha estat sol en aquest tràngol. Prop de 200 persones l'han acompanyat per donar-li suport i escalf fins a les portes del mateix jutjat. Representants de l'Assemblea, Òmnium i també dels partits independentistes han estat al seu costat amb proclames per la llibertat d'expressió i a favor dels presos polítics.

A la sortida de la declaració, que ha durat poc més de mitja hora, l'advocat Gabriel Lacambra, del col·lectiu Advocacia per la Democràcia, ha anunciat que després d'aclarir els fets davant del jutge, demanarà l'arxivament de la causa.

La fiscalia acusava Bori d'haver realitzat un acte prohibit per la Junta Electoral però, tal i com la defensa ha acreditat, l'acte d'aquell dia a la plaça Major fou un míting electoral organitzat conjuntament per CUP, ERC i JxCat en el qual si l'acusat va dirigir-se al públic assistent va ser justament per informar de la prohibició rebuda.

Bori ha aprofitat per insistir, un cop més, que "no podem acceptar que s'aprofiti qualsevol excusa per intentar perseguir judicialment els independentistes", ni que s'acabi demostrant la inconsistència de l'acusació.





Fotografies: Aleix Cruz