dimarts, 7 de novembre del 2017

Entre el seny i la rauxa

173 - Nova Tàrrega, 10 de novembre de 2017

“Cal trobar el punt d'equilibri just entre donar sortida a la rauxa que provoquen els empresonaments i el seny necessari per arrasar a les eleccions del 21-D”
Rellegint l'article de la setmana passada, hom es pot fer a la idea del complicat que resulta escriure dilluns sabent que el text no sortirà publicat fins divendres.
Cal mirar de comentar el que ha passat fins al moment de posar-se a escriure tot pensant en el que pot haver acabat passant fins al moment en que s'acabi llegint. I això, últimament, és difícil.

GOVERN EMPRESONAT
El que no entrava al cap de ningú, la setmana passada, és que el govern i la justícia espanyols poguessin pujar tant el llistó de la seva ignomínia com per posar a la presó el vicepresident Junqueras i set consellers més de la República.
Potser costa pensar en República, en aquests moments, però hem de ser conscients que la República existeix, encara que no exerceix. A més, ves a saber què pot haver passat amb Forcadell i la resta de membres de la Mesa del Parlament, que el dia abans de sortir l'article hauran tornat a Madrid per declarar al Tribunal Suprem. Diuen que allí hi ha un jutge més assenyat que la de l'Audiència Nacional, però seny i justícia espanyola són conceptes difícils de lligar en una mateixa frase. Per tant, no seria d'estranyar que també fossin a la presó, ja.

ATURADA DE PAÍS
No parem de repetir que el moviment independentista ha de ser absolutament no-violent. I així ha de seguir essent, per molt que ens provoquin. Perquè posar a la presó Jordi Sànchez, el nostre president, és provocar. Com ho és posar-hi Jordi Cuixart, d'Òmnium. Com ho és posar-hi més de mig govern català. Tot això no és altra cosa que ganes de fer explotar la majoria de la societat catalana que va votar democràticament aquest govern.
La rauxa ens podria dur a fer disbarats, cosa que hem de mirar d'evitar sempre. Hem aconseguit una bona imatge al món que cal preservar per seguir avançant en el reconeixement internacional.
És cert que quedar-se quiets dóna una imatge d'acceptació del que està passant que no és permissible. La resposta, però, no pot posar en perill la pau social. I menys si tenim en ment que el proper objectiu que ens hem de marcar és guanyar el 21-D.
Cal esperar que l'aturada de país d'aquest dimecres hagi estat un èxit, tant de participació com de civisme.

ELECCIONS 21-D
És evident que representa una contradicció acceptar la participació en unes eleccions suposadament autonòmiques convocades per unes autoritats que pretesament han suspès el govern de la Generalitat i han usurpat les seves funcions. Però se us acut un millor escenari per reforçar de cara enfora que la voluntat de mantenir i defensar la República és majoritària?
I el fet que aquestes eleccions es convoquessin per al cap de menys de dos mesos, enlloc dels sis mesos o "el temps que faci falta" amb que Rajoy amenaçava abans del 155: no us fa pensar que alguna influència ha exercit Europa per a que així fos? Fa tota la pinta que sí. Per tant, ni que costi, confiem que Europa, al seu estil, també vagi fent la seva feina per darrera.
Mal que ens pesi, Europa ho tenia difícil per acceptar una declaració d'independència basada en un referèndum amb una participació inferior al 50%, ni que puguem adduir violència policial. Però podem fer que les eleccions del 21-D puguin ser avaluades com el Referèndum que no va poder ser l'1-O. Aquest és el nostre repte, doncs: guanyar les eleccions de forma contundent, clara i sense matisos.

11-N: DIADA NACIONAL PER LA LLIBERTAT
Només queda un dia, però encara sou a temps de venir aquest dissabte a Barcelona, en defensa de la dignitat col·lectiva del poble català i per reclamar un cop més la llibertat dels presos polítics.
Organitzem autocars que sortiran a les 2 del migdia des de l'estació d'autobusos, a un preu de 10 euros.
Si vols venir, afanya't i fes un correu-e a tarrega@assemblea.cat o una trucada/whatsapp al 696 890 429.