dijous, 30 de novembre del 2017

Cançó al dictador gallec

176 - Nova Tàrrega, 1 de desembre de 2017

“Hi ha qui diu que acceptar el 155 per imperatiu legal no està bé. Això només pot dir-ho algú que no estigui tancat. On faran més feina els empresonats? A la presó no ens fan cap servei”
Aquest és el darrer article de pre-campanya. El proper que surti estarem ja en plena campanya d'aquestes eleccions que ens han col·locat per l'article 26. No el 155, no, el 26. Aquell pel qual en cas de compromís el Califa es podia passar per l'engonal totes les lleis del país, que cantava La Trinca l'any 1973. Una cançó dedicada al dictador gallec. I no n'escrivim el nom, ni de forma indiciària amb les inicials, que encara ens buscarien les pessigolles...

FORCADELL A TÀRREGA
Val més mirar d'agafar-se les coses amb un cert humor, que no sempre és fàcil, perquè sinó el panorama que tenim per davant resulta realment dramàtic.
Així ho expressava Carme Forcadell dissabte passat a Tàrrega, en la cloenda dels premis Culturàlia, quan confessava sentir-se trista, tant personalment com per la situació que està passant el país, alhora que mostrava total confiança en que d'una manera o altra, més d'hora que tard, Catalunya se n'acabarà sortint, de forma pacífica i democràtica, gràcies a la tenacitat de la seva gent.
Parlàvem de drama, però no només pel que aquest govern espanyol ens fa als catalans. També és pel que està fent als espanyols. Mira que ho hem dit vegades... Aquest 2017 s'acabaran de polir la guardiola de les pensions i l'any que ve ja no les podran pagar. No ha fet falta arribar-hi, a l'any que ve. Per pagar les pensions de desembre, la normal i l'extra, l'estat espanyol ha hagut d'emetre més deute. I, amb tot el cinisme del món, la ministra del ram encara diu que pagaran "puntualment". Ja, i els pobres desgraciats contribuents també haurem de pagar puntualment els interessos que aquest deute genera.
Però heu sentit algú protestant? Ca! Ara que estan embolicats amb la sagrada bandera de la unitat –de destí universal, només els hi caldria afegir–, ho poden fer col·lar tot i no passa res.

CAP AL TRIBUNAL SUPREM
I amb el pas de la causa de l'Audiència Nacional al Suprem, els consellers i els Jordis demanen tenir el mateix tracte que Forcadell i poder sortir amb llibertat sota fiança.
Hi ha qui comenta que això d'acceptar el 155, ni que sigui per imperatiu legal, no està bé. Això només pot dir-ho algú que no estigui tancat. Perquè tinguem-ho clar: on faran més feina els empresonats? Dins o fora de la presó? A dins no ens fan cap servei.
Amb tot, no donem tant per segur que el jutge Llarena els deixarà sortir. Unir les paraules 'justícia' i 'espanyola' en una mateixa expressió pot comportar sorpreses ben desagradables.

DISSABTE 2, CONCERT A BCN
Dissabte, de 4 a 7 de la tarda, tenim concert a l'estadi olímpic Lluís Companys, a Barcelona, per la llibertat dels presos polítics.
Hem comprat 110 entrades per omplir dos autocars, que sortiran de l'estació d'autobusos a la una del migdia.
El conjunt d'entrada + autocar costa 30€ i es poden comprar a Còpies Maite o trucant al 696 890 429.
Els beneficis es destinen íntegrament a la Caixa de Solidaritat, per cobrir sancions i fiances contra els nostres polítics per l'organització del 9-N, per l'organització del referèndum 1-O, per declarar la independència... Per complir el mandat de les urnes, en definitiva.
El cartell del concert és fabulós, amb molts artistes que generosament estan ajudant a omplir tres hores de bona música i energia: Amics de les Arts, Dharma, Banda Impossible...

I DIJOUS 7, BRUSSEL·LES
Increïble, però cert: gairebé amb tota seguretat acabarem fent un tercer autocar Tàrrega - Brussel·les!
La veritat sigui dita que, quan vam llençar la proposta d'aquest tercer autocar, no ens pensàvem pas que el poguéssim acabar omplint.
Però ara sí que ho veiem possible. Ho tenim a tocar! Dilluns passat ens faltaven només 15 persones per completar-lo i que pogués sortir!!
Igual que quan organitzem els Onze de Setembre, és convenient inscriure's per internet a brusselles.assemblea.si. D'aquesta manera es poden fer previsions i aportar dades fiables d'assistència. Un cop feta la inscripció rebreu un correu on cal clicar "Confirmar" per verificar la inscripció.