dimecres, 22 de novembre del 2017

7 de desembre: Omplim Brussel·les

175 - Nova Tàrrega, 24 de novembre de 2017

“Ni que vagin per separat, hi haurà tres llistes favorables a culminar el procés d'independència, amb les quals ens alinearem quan arribi la campanya electoral”
Al final no hi hagut sorpresa de darrera hora i la llista unitària no ha estat possible.

ACTITUDS LLASTIMOSES
Divendres passat, al mateix temps que sortia publicat el nostre darrer article amb l'aferrissada defensa de la llista unitària, es feia públic que els promotors d'aquesta iniciativa declinaven formalitzar el registre de l'agrupació d'electors davant la Junta Electoral. Va resultar impossible posar d'acord els partits per anar conjuntament dins aquesta llista que havia d'ésser unitària.
És llastimosa aquesta actitud dels partits.
Com ho és també la de l'ANC mateix que, malgrat haver organitzat una consulta interna on va guanyar amb una majoria del 86% la opció d'impulsar una candidatura unitària, a l'hora de la veritat no només no va fer cap acció per concretar aquesta voluntat sinó que a més va comunicar a les territorials que no podíem col·laborar en la recollida de signatures per la candidatura "perquè no era una proposta pròpia de l'ANC".
Com bé sabeu, des de Tàrrega per la Independència no vam seguir aquestes indicacions. Bàsicament perquè ens havíem reunit ja el divendres anterior a la consulta interna i, a la nostra territorial, després de valorar-ne pros i contres, havíem acordat gairebé per unanimitat adherir-nos a la iniciativa i fomentar la recollida de signatures, tant als autocars que van anar a la manifestació a Barcelona de l'11 de novembre, com dilluns a mercat, i també a la porta d'alguns supermercats.

SIGNATURES PER LA UNITAT
Només a Tàrrega vàrem recollir, al final, poc més de 600 signatures, que representen prop del 6% del cens electoral de Tàrrega.
Recordeu que per formalitzar la candidatura com a agrupació d'electors calia reunir un 1% dels cens electoral total. Per tant, és evident que l'acceptació general de la població a aquesta proposta era més que favorable.
Dit això, queda clar que, ni que sigui per separat, hi haurà tres llistes favorables a culminar el procés d'independència, amb les quals ens alinearem quan arribi la campanya electoral.
Caldrà analitzar, però, quines propostes concretes farà cadascuna d'aquestes llistes.
Una part del discurs que havíem fet aquest anys és que, com a comunitat autònoma, no teníem capacitat de fer polítiques ni de dretes ni d'esquerres perquè, bàsicament, no teníem capacitat de gestionar els recursos econòmics generats al país, i que aquest era un dels motius per reclamar un estat propi que realment tingués aquesta capacitat. I a partir d'allí ja veuríem de triar uns partits o uns altres en funció del model de societat que proposaven.
Què faran ara aquests partits? En que es voldran distingir les tres llistes? En la manera de gestionar el "mentrestant"?

AUTOCARS A BRUSSEL·LES
Les ofertes per anar a la manifestació a Brussel·les d'aquest 7 de desembre són innombrables: amb cotxe particular, amb autocar, amb avió –fins i tot des d'Alguaire!–. Sense hotel, amb hotel, una nit, dues nits, tres nits...
Tot i que ens va costar decidir-nos, des de Tàrrega per la Independència vam valorar que nosaltres només podíem organitzar allò que podíem controlar, de forma que al final vam tirar endavant amb l'organització d'autocars només d'anada i tornada, sense incloure nits d'hotel entre mig.
Donades les característiques del viatge, que evidentment serà pesat, pensàvem que ens costaria d'omplir un autocar.
Però un cop més la resposta de la gent ha superat les previsions. En menys de 48 hores ja havíem completat el primer autocar i el segon segur que ja estarà ple quan es publiquin aquestes línies. El dubte és si anirem o no per omplir un tercer.
El preu és de 100 euros i el termini per acceptar reserves finalitza el dilluns 27 de novembre. O sigui que ja ho sabeu: si voleu informació o reservar places, truqueu o feu un whatsapp al 696 890 429.

CONCERT PER LA LLIBERTAT
L'Assemblea prepara de cara al dissabte 2 de desembre un Concert per la Llibertat, similar al que es va fer al Camp Nou el 2013. Aquest cop, però, és farà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i estarà dedicat a la llibertat dels presos polítics.
No sabem ni preus, ni horaris, ni cartell, però intentarem aconseguir un lot d'entrades i organitzar autocars per anar-hi. Així que sapiguem alguna cosa en concret, ja n'informarem.