dimarts, 23 de gener del 2018

No és poca vergonya, és sense vergonya

181 - Nova Tàrrega, 26 de gener de 2018

“Manca de vergonya del poder judicial: no s'havia vist mai que un jutge redactés un document amb motivacions polítiques i no jurídiques per justificar la presa d'una determinada decisió”
Una cosa que no havíem dit mai (ironia): la independència de poders és nul·la, inexistent a Espanya. Quina novetat!

POCA VERGONYA
De fet la novetat, si es pot dir així, és la manca de vergonya cada cop més escandalosa amb que actua el poder judicial.
Hem vist força vegades com les decisions judicials eren anunciades/comentades prèviament per membres del govern espanyol. Això sí, dient ben fort que aquestes decisions eren cosa dels jutges i no del govern.
El que encara no s'havia vist mai, però, és que un jutge redactés un document amb motivacions polítiques i no jurídiques per explicar la presa d'una determinada decisió. Això és el que van fer des del Suprem en justificar la no tramitació de l'euroordre de detenció de Puigdemont quan va anar a Dinamarca.
Del que en català en diem pocavergonya, en espanyol se'n diu directament sense vergonya. Ho tenen clar: realment no els en queda ni poca.
Sobre l'expresident del Tribunal Constitucional que ha mentit al seu currículum sobre el coneixement que tenia d'anglès i francès val més no dir-ne res, que encara acabarà entrant igualment al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Una altra mostra de la clara independència entre justícia i política (ironia de nou).

RESULTATS 21-D
Ja s'han publicat moltes anàlisis dels resultats del 21-D, però nosaltres encara no havíem tingut ocasió de comentar-los.
Ho farem des de la perspectiva dels blocs 'República' vs '155' i no cal dir qui pertany a cada bàndol, a aquestes alçades. Bé, un aclariment sí que cal fer, i és que els vots a Unió del 2015 s'han comptat al bloc unionista, vist que els seus hereus s'han presentat amb el PSOE.
Una de les curiositats ha estat comprovar que aquest cop no ha estat Girona, com és tradicional, la demarcació més 'indepe' de Catalunya, sinó Lleida. En percentatge de vot, el bloc republicà ha tret a Lleida un 64,2% dels vots (+0,9% respecte el 27-S), mentre que a Girona s'ha quedat en el 63,7% (-1,0%). També a Tarragona ha pujat el nostre bloc fins al 49,5% (+0,5%), mentre que a Barcelona baixa una mica fins al 44,0% (-0,4%). En el conjunt de Catalunya, s'ha quedat en un 47,5% (-0,3%).
Una altra curiositat: Lleida és l'únic lloc on l'unionisme baixa, quedant-se en el 30,5% (-0,3%). Als altres llocs puja a tot arreu: a Girona té un 31,0% (+1,8%), a Tarragona un 43,7% (+0,9%) i a Barcelona un 45,9% (+2,1%). És a dir que Barcelona és l'únic lloc on el bloc del 155 passa per davant. Els que es van inventar allò de Tabàrnia s'haurien hagut de quedar en Bàrnia, perquè a Tarragona continua dominant el bloc republicà.
Ja parlant de Tàrrega, semblava difícil superar el 70,1% de vots del 2015. Doncs ho vam fer! Tot i l'augment del cens electoral d'un 1,6% i l'increment de la participació fins al 80,0% (+3,5%), vam arribar al 70,2%. Ni que sigui una sola dècima, encara vam pujar. Per contra, el bloc del 155 va baixar una dècima igualment, quedant-se al 24,5%.
Així doncs, vist per blocs, a Tàrrega es pot dir que, dècima amunt dècima avall, els resultats pràcticament han estat calcats als de fa dos anys. L'únic que ha passat és que el vot, dins de cada bloc, s'ha transvasat d'uns partits a uns altres. El que ha perdut la CUP s'ha repartit entre JxCat i ERC, mentre que el que ha guanyat C's ho ha fet a costa de PP i PSOE-Unió. Per tant, tot i la impressió que C's havia pujat moltíssim, vist en perspectiva tampoc va ser tant.

ASSEMBLEA GENERAL
Acabarem fent esment de l'assemblea general ordinària que prepara l'ANC de cara al proper 25 de febrer a Barcelona. Falten dies, però serà l'oportunitat d'establir un nou lideratge que ens permeti superar l'estat de xoc en que ens va deixar l'empresonament de Jordi Sànchez. També servirà per aprovar el nou full de ruta que, any rere any, anem adaptant a les circumstàncies de cada moment.
Abans, però, el 6 de febrer, farem la nostra pròpia assemblea general ordinària de la territorial de Tàrrega, per fer balanç intern i també per debatre sobre la presentació d'esmenes a l'esmentat full de ruta.
Llum als ulls i força al braç, que diria en Jordi, per tirar endavant la República!