dimecres, 31 de gener del 2018

Llei i democràcia no són el mateix

182 - Nova Tàrrega, 2 de febrer de 2018

“La democràcia no es basa en el compliment de les lleis sinó en el respecte a les decisions de la majoria. El president ha de ser aquella persona que escullin els votants, no els tribunals”
Aquest dimarts passat s'havia de fer el ple d'investidura del president de la Generalitat al Parlament de Catalunya, però al final Roger Torrent, president del Parlament, el va ajornar. El que no es va ajornar va ser el viatge dels dos autocars que a Tàrrega ja teníem plens per anar a donar suport davant del Parlament.

INVESTIDURA AJORNADA
Com ja ha passat altres vegades, els partits han començat a tirar-se algun plat pel cap. Però és responsabilitat nostra, de la gent, mantenir-nos units. Tinguem ben clar que és la nostra unitat la que preserva la dels partits, no pas a l'inrevés.
Per tant, malgrat que hi pugui haver qui vegi bé la decisió del president del Parlament i qui la vegi malament, cal que des de l'ANC vetllem per la unitat d'acció popular, que és el que acabarà condicionant els partits per tal que també ells mantinguin aquesta mateix unitat. Amb matisos, però unitat al capdavall. No hem arribat pas fins on som ara sense entrebancs.
Són incomptables els cops que hem demanat confiança en els nostres polítics, i no deixarem ara de fer-ho, per molt que de vegades costi de conservar-la. I, per damunt de tot, hem de seguir confiant en nosaltres mateixos.

DEMOCRÀCIA: EL PODER DEL POBLE
Segons el diccionari, la democràcia és una forma d'organització on el poder pertany a tots els seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva del grup.
Quan M.Rajoy i la seva S.S. surten dient que Espanya és un país democràtic perquè fa complir la llei, estan manipulant els conceptes de forma intencionada. Llei i democràcia no són la mateixa cosa.
Les lleis poden dir coses molt poc democràtiques, és a dir, coses que no responen a la voluntat majoritària de la població. Per això els governants veritablement democràtics canvien les lleis per adaptar-les a allò que vol la major part de la població.
Si no s'haguessin canviat les lleis, els homes encara farien el servei militar. I les dones encara no votarien. I, si anem tirant enrere en el temps, encara hi hauria dret de cuixa.
Si les lleis canvien no acostuma a ser perquè els governants "veuen la llum", sinó perquè els governats –el poble, en definitiva– els la fan veure. Els reis van deixar de fotre mà a la cuixa perquè el poble es va rebel·lar. I Espanya també deixarà de fotre'ns mà a la caixa tard o d'hora. Cap canvi és d'un dia per l'altre, però cal perseverar.
Com diu la cançó de Llach, l'estaca està ben corcada. Només cal mirar el grau de corrupció del Partit Popular per veure els corcs. Ens utilitzen per desviar l'atenció, però arribarà un punt que no aguantaran més i acabaran tombant.

PERVERTIR LA DEMOCRÀCIA
Algun cop havíem comentat que llei i justícia no sempre van alhora. El mateix passa amb llei i democràcia.
La llei, al capdavall, no és altra cosa que la regulació del poder. Quan aquest poder no està ben controlat pel poble, la temptació dels governants és d'adaptar-se-la a mida.
En definitiva, no ens deixem portar pel discurs que la democràcia es basa en l'imperi de la llei, perquè això comporta pervertir-ne l'objectiu. Imperi significa imposar. Per tant quan la llei impera es perquè algú la imposa i algú altre hi està sotmès.
La democràcia no es basa en que les lleis es compleixin o no, sinó que es fonamenta en una altra cosa: en el respecte a les decisions de la majoria. Quan en unes eleccions vota el 80% del cens i ho fa majoritàriament per partits que volen implementar la República, el president ha de ser aquella persona que escullin els votants, no els tribunals.

AGO LOCAL DE TÀRREGA
Com ja vam fer la setmana passada, acabarem recordant que dimarts vinent, 6 de febrer, a dos quarts de nou, Tàrrega per la Independència farà al Centre d'Entitats la seva Assemblea General Ordinària anual, on farà balanç del 2017 i debatrà sobre el full de ruta per al 2018 que s'haurà d'aprovar a Barcelona el 25 de febrer.
Socis, simpatitzants i col·laboradors esteu convidats a venir i participar de la nostra AGO local.