dilluns, 18 de desembre del 2017

Inici de l'acció "Un poble empresonat" a Tàrrega, amb Postureig de Lleida i l'actor Josep Minguell



Avui dilluns a les quatre de la tarda, després de passar per Vic i Olot, arriba a Tàrrega l'acció "Un poble empresonat". Una acció que promou que ciutadans es tanquin voluntàriament per torns en una presó de dues cel·les.

L'objectiu és denunciar d'una forma ben explícita el dèficit democràtic de l’Estat espanyol quan priva de llibertat els presidents de l'Assemblea i Òmnium, així com els membres del govern vicepresident Junqueras i conseller Forn.

Per inaugurar aquesta acció comptem amb dos famosos, cadascú en el seu àmbit. D'una banda l'actor Josep Minguell i de l'altra Postureig de Lleida, Senyor Postu. A tots dos els agraïm que acceptessin ser els primers a tancar-se per donar més rellevància i difusió a aquesta acció de denúncia.

A hores d'ara ja s'han cobert més de la meitat dels torns de l'acció, que durarà tota la setmana i finalitzarà diumenge a les quatre de la tarda. Amb tot, necessitem la màxima implicació ciutadana per cobrir aquells torns menys atractius, ja siguin els de matinada, els del dia 21-D, o els del cap de setmana.

Per apuntar-vos és molt fàcil.

  • Accediu a la web unpobleempresonat.cat i aneu a l'apartat INSCRIPCIÓ.
  • Al desplegable 'Població' seleccioneu Tàrrega.
  • A continuació, cliqueu al requadre de 'Dia' i se us obrirà un calendari. Trieu el dia en que vulgueu empresonar-vos.
  • Us apareixeran els diversos torns de dues hores possibles (de 00:00 a 02:00, de 02:00 a 04:00...) informant, per cada torn, si les 2 cel·les estan lliures, si queda una cel·la lliure o si les 2 cel·les estan plenes. Seleccioneu aquell torn que preferiu dels que tinguin alguna cel·la lliure.
  • Acabeu de completar la informació requerida: nom i cognoms, correu-e, dni, mòbil i data de naixement. Escriviu el codi de seguretat que es demana i marqueu l'acceptació de la política de privacitat. Un cop fet això, podeu clicar al botó "Vull empresonar-me!".
  • Tot seguit rebreu a l'adreça de correu-e que haureu donat un correu amb un enllaç on haureu de clicar per confirmar la vostra inscripció.
  • Finalment, rebreu un segon correu confirmant la vostra inscripció.

Per avui dilluns ja està tot ple, però per la propera matinada de dilluns a dimarts encara estan lliures les dues cel·les de 02:00 a 04:00. També queda una cel·la lliure per al torn de 06:00 a 08:00 i una altra de 08:00 a 10:00. Apunteu-vos-hi!



Òmnium Cultural, ANC i CDR Tàrrega participen de l'acte amb l'objectiu d'aconseguir els propòsits del mateix de forma pacífica i ajustada a la legalitat, rebutjant qualsevol manifestació de violència sobre les persones o coses. Fa una crida expressa als participants per garantir que l'acte es desenvolupi amb ple respecte als drets de les persones, a la legalitat vigent i als valors democràtics que inspiren les nostres entitats.