dimarts, 26 d’agost del 2014

Encarem la recta final de l'11S

Nova Tàrrega del dijous 28 d'agost de 2014

Concentració nacional descentralitzada el matí de l'11S. La mobilització d'aquest 2014 culmina a la tarda, a Barcelona, amb la gran V. Però abans, al matí, hi haurà la "primera part" d'aquesta gran jornada, amb mobilitzacions prèvies davant de tots i cadascun del 947 ajuntaments de Catalunya. En aquest acte lliurarem als alcaldes les cartes de "Compromís" que entitats i associacions han signat per manifestar el seu compromís i disposició a cooperar amb les institucions per tal de fer possible l'organització de la consulta del 9 de novembre. I, de forma similar a l'any passat, es faran fotos d'aquest moment a cada poble i ciutat, de forma que quedi reflectit el suport majoritari al procés d'independència de la nostra nació des de tots i cadascun dels racons del nostre territori.

Crida a les entitats targarines a signar el Compromís Ciutadà. En el cas de Tàrrega, aquest lliurament de compromisos s'inclourà dins els actes de commemoració que el mateix ajuntament organitza tradicionalment cada any a la plaça Rafel Casanova amb les entitats targarines. I cal que siguin molts els documents signats per tal de reforçar la manifestació de suport popular a l'organització d'aquesta consulta. Aquest 11S és el que ha de donar l'empenta necessària perquè cap dels nostres líders polítics tingui la temptació de fer un pas enrere, o simplement de no seguir fent passos endavant. I per això cal que tots, absolutament tots els que estem per la independència, sortim a manifestar la nostra voluntat d'esdevenir estat, ja sigui assistint a la concentració de la tarda a Barcelona, ja sigui anant a les concentracions del matí a cada poble.

Ja no ens queden tiquets d'autocar per anar a Barcelona. Malauradament, s'han esgotat les places d'autocar de què disposàvem. Com ja vam explicar, aquest any algunes empreses d'autocars –no totes, per sort– han volgut especular amb els preus dels seus serveis. Vàrem haver de contractar-los amb molt temps d'antelació, cosa que feia complicat saber la quantitat necessària a reservar. Tot i que la intenció inicial era de reservar 1.000 places (l'any passat van ser 900 i fa dos anys 660), finalment els elevats preus ens van fer pensar que assumíem massa risc reservant-ne tantes. Estem parlant de mitjans de maig. Ara s'ha demostrat que n'hauríem pogut reservar 1.200, perquè quan falten tres setmanes ja s'havien esgotat totalment els tiquets que havíem posat a la venda. Però resulta molt complicat fer aquesta mena de previsions quan, en cas d'error, les 'pèrdues' econòmiques han d'anar a càrrec de les persones que passen al davant de l'organització

Estem cercant noves formes de facilitar el desplaçament a Barcelona. Una en la que estem treballant és el desplaçament amb tren fins a Barcelona des d'Igualada. Els companys de l'ANC d'aquella ciutat ens poden facilitar bitllets dels Ferrocarrils de la Generalitat a 8 euros anada i tornada, en els horaris habituals d'aquest tren, cada mitja hora aproximadament.

En lloc d'anar al tram 3, anirem al tram 4 de la V a Barcelona. Des de l'organització de la V han fet una pre-assignació de trams per les diferents comarques de Catalunya. A les comarques de la plana de Lleida –les que conformen la Regió 6 dins l'ANC–, ens van assignar els trams 3 i 4. D'entrada havíem pensat a inscriure la gent al tres, però quan va ser l'hora de començar a fer les inscripcions per internet de les dades que la gent havia anat omplint als formularis en paper que hi havia als punts col·laboradors en la venda de tiquets, ens vam trobar que el tram tres començava a estar força ple. Davant la possibilitat que s'acabés d'omplir i que la gent que s'apuntés més tard hagués d'anar en un tram diferent, vam optar per inscriure tothom al tram quatre des del principi. Si algú s'havia apuntat directament per internet al tram 3, que ens disculpi. Al capdavall els trams estan a tocar i sempre podem ajuntar-nos entre els del final del tram 3 amb els del principi del tram 4. O si no, també hi ha l'opció d'anul·lar la inscripció en un tram i realitzar-la de nou en un altre.

La campanya de l'11-S al 9-N requereix molts recursos econòmics. I la principal via de finançament de què disposem és el marxandatge. Per això us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats, més enllà de dur qualsevol samarreta groga o vermella que evidentment serveix, adquiriu les samarretes oficials de l'ANC. Ho podeu fer directament a la web araeslhora.cat/ca/botiga o al correu de l'Assemblea a Tàrrega, tarrega@assemblea.cat. En qualsevol cas, l'important és dur la samarreta del color amb què us heu inscrit per tal de poder visualitzar una gegantina bandera amb les quatre barres omplint la Diagonal i la Gran Via.

Cal omplir els carrers per poder omplir les urnes. Depèn de nosaltres. Depèn de tu. Inscriu-te a la V i participa dels moments més transcendentals pel futur de Catalunya.