dimarts, 10 de juliol del 2018

14-J: Ni presó ni exili, us volem a casa

205 - Nova Tàrrega, 13 de juliol de 2018

“No hem pres cap determini sobre les primàries a les municipals, però més enllà del que nosaltres proposem, els "aparells" dels partits tenen interessos particulars que dificulten la formació d'una única llista republicana”
Primer que res, per si no hi pensàveu, recordar que aquest divendres 13 de juliol, a les vuit, tenim Ramon Cotarelo a l'Ateneu.

11-S: FEM LA REPÚBLICA
Finalment, amb una mica d'endarreriment respecte anys anteriors, l'ANC ha presentat l'acció prevista per a aquest 11-S. Serà a Barcelona, a la Diagonal, i les samarretes –sempre recordem que són la principal font de finançament de l'Assemblea–, seran del mateix teixit que les de l'any passat, que tant bona acceptació van tenir. El color i el disseny segurament que ja els haureu vist aquests darrers dies, des que es va fer pública l'acció.
Tot i que ja en parlarem més abastament, de moment cal recalcar una idea bàsica. El concepte primordial que ha de guiar les accions d'aquell dia és el de la República. Serà inevitable recordar els presos polítics, però no ha de ser l'objectiu principal de la jornada. Per a defensar els presos tindrem molts altres dies. Com per exemple aquest proper dissabte 14 de juliol.

14-J, AUTOCARS A BARCELONA
Assemblea, Òmnium i ACDC organitzem dissabte una nova manifestació a Barcelona, «Ni presó ni exili, us volem a casa», per reclamar l'alliberament dels presos polítics, ara que els tenim una mica més a prop. Posar Bassa, Forcadell, Turull, Sànchez, Junqueras, Cuixart, Romeva, Rull i Forn a la presó sí que va ser un gest polític. Traslladar-los a presons properes als seus domicilis no és cap gest polític. El que també seria un gest polític seria revocar la presó preventiva mentre no es faci el judici. I el gest de justícia real seria arxivar la causa judicial d'ordre polític que va iniciar el govern espanyol. Que no parlin d'independència judicial, que aquest acudit ja no fa gràcia.
Des de Tàrrega, un cop més, farem autocars per facilitar l'assistència a aquesta manifestació. Si voleu tiquets, a 10 euros, truqueu al 696 890 429 (Ramon).

DISPOSEM DE NOU LOCAL
Enguany tornem a disposar de local. Al mateix carrer que l'any passat, tot i que més avall, just davant l'entrada al campanar de la parròquia, al carrer del Carme, 4. Agraïm la cessió d'aquest espai que ja vam obrir dissabte passat i que divendres a les set de la tarda, una hora abans del Cotarelo, inaugurem oficialment.
Per tant, ja ho sabeu, si voleu informació sobre l'ANC, fer-vos-en socis, samarretes, tiquets de bus, estelades... apropeu-vos-hi. L'horari habitual serà de dilluns a divendres de 6 a 9 del vespre i els dissabtes al matí de 10 a 1.

PRIMÀRIES A LES MUNICIPALS
Després d'una primera anàlisi, des de Tàrrega per la Independència no hem pres cap determini encara sobre quina ha de ser la nostra posició respecte a la conveniència o no de demanar que a la nostra ciutat es facin primàries per conformar una única candidatura republicana. Sí, però, que s'han posat damunt la taula tres factors a tenir en compte.
En primer lloc, cal entendre que a casa nostra no sembla que hagi de córrer perill el fet que l'alcaldia sigui independentista, que és un dels primers arguments a l'hora d'exigir llistes unitàries a les municipals. Aquest seria un argument a favor de no exigir una aliança electoral.
Però una cosa és l'alcaldia i una altra de diferent són els pactes postelectorals. Aquest és el segon factor.
Caldria evitar la vergonya del que va passar les darreres eleccions, quan CiU (aleshores encara es van presentar amb aquestes sigles) va pactar amb un partit unionista, PSOE. Potser la paraula vergonya no és la més adient, perquè com tota opció política elegible pels ciutadans, els socialistes són tant respectables com qualsevol altre partit. Però no podem passar per alt què representa aquesta opció: la del suport al 155, la dels que justifiquen que la violència de l'1 d'octubre va ser provocada per nosaltres mateix, la dels que diuen que les fotos de la gent ensangonada pels cops de la policia van ser manipulacions dels independentistes... Respecte per les persones, tot. Respecte pels partits, el just i necessari. Respecte pel seu posicionament, cap ni un quan menteixen.
Queda encara un tercer factor, que té a veure amb el que interessa els propis partits, més enllà del que nosaltres proposem.
A banda de triar els regidors, les municipals també serveixen per escollir la gent que va als consells comarcals i a les diputacions provincials, llocs que són cobejats per determinada gent dels "aparells" que després escullen els seus càrrecs de confiança. Gent que, òbviament, no renunciarà fàcilment a formar part d'unes llistes que, controlades pels partits són una cosa i que, decidides per la ciutadania en primàries, en són una altra de molt diferent. Els partits s'hi juguen diners, i això és un problema.