dimecres, 29 de març del 2017

Tercer i últim avís: convocatòria de l'Assemblea General Ordinària 2017 de Tàrrega per la Independència

Convocatòria de la V Assemblea General Ordinària de l'Assemblea Territorial de Tàrrega de l’Assemblea Nacional Catalana - Tàrrega per la Independència

Benvolguts, benvolgudes,

Un cop més us recordo que aquest proper divendres 31 de març de 2017, a partir de dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc al Centre d'Entitats de Tàrrega (C. Segle XX, 2), primera planta, la V Assemblea General Ordinària de Tàrrega per la Independència.

L'ordre del dia d'aquesta AGO, consta dels següents punts:

1.- Benvinguda
2.- Presentació i aprovació, si escau, de l’informe de gestió de l'exercici
3.- Presentació i aprovació, si escau, de l’informe econòmic de l’exercici
4.- Debat sobre la proposta d'actualització del Full de Ruta que es presentarà a l'AGO de l'ANC*
5.- Debat sobre la ratificació d'un codi ètic de comportament que es presentarà a l'AGO de l'ANC*
6.- Cloenda

En relació als punts 4 i 5 d'aquest ordre del dia s'han presentat ja una sèrie d'esmenes que s'adjunten al final d'aquest correu per tal que puguin ser avaluades amb temps abans de sotmetre-les a votació aquest divendres.

Recordeu que avui dimecres és el darrer dia per apuntar-vos al sopar (17 euros) que es farà després de l'assemblea al restaurant Dreams. Si voleu venir, feu un correu a tarrega@assemblea.cat o un whatsapp al 696 890 429, indicant quin segon plat voleu.

Salutacions,


Salvador Bori
Coordinador ANC - Tàrrega per la Independència


---


Relació de propostes d'esmena al Full de Ruta que s'han presentat per debatre:



Esmena FR1


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 95 Paràgraf final: 100

Text ponència:
L'ANC, en el context polític actual, té en compte diversos escenaris que es poden produir, alguns dels quals es consideren derivats de les accions proactives del govern català en compliment del Full de ruta, mentre altres deriven de les accions de reacció del govern de l'Estat espanyol a aquest Full de ruta. L'ANC mai donarà per vàlides les inhabilitacions o qualsevol tipus d'intromissió per raons polítiques provinents de l'Estat espanyol.

Text esmena:
L'ANC, en el context polític actual, té en compte diversos escenaris que es poden produir, alguns dels quals es consideren derivats de les accions proactives del govern català en compliment del Full de ruta, mentre altres deriven de les accions de reacció del govern de l'Estat espanyol a aquest Full de ruta, a més del resultat de les sentencies jurídiques derivades de la judicialització de la política. L'ANC mai donarà per vàlides les inhabilitacions o qualsevol tipus d'intromissió per raons polítiques provinents de l'Estat espanyol.

Justificació esmena:
El text afegit amplia la descripció de motius en un altre supòsit específic, la repressió judicial, important i clau en l'estratègia del Estat espanyol en la seva dèria de fer fracassar el procés.


Esmena FR2


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 105 Paràgraf final: 109

Text ponència:
La mobilització de la ciutadania, de manera sempre radicalment pacífica i democràtica, proporcionada però contundent, serà el mitjà i l'aliat irrenunciable per defensar els nostres drets i els nostres representants. L'ANC es compromet, igual que ha fet fins ara, a preparar, organitzar, convocar i coordinar aquestes mobilitzacions, i a liderar-les i garantir sempre el seu esperit decidit, pacífic, respectuós i democràtic.

Text esmena:
La mobilització de la ciutadania, de manera sempre radicalment pacífica i democràtica, multitudinària, transversal, proporcionada però contundent, serà el mitjà i l'aliat irrenunciable per defensar els nostres drets i els nostres representants. L'ANC es compromet, igual que ha fet fins ara, i en conjunció si s'escau, amb d'altres organitzacions socials de caire sobiranista, a preparar, organitzar, convocar i coordinar aquestes mobilitzacions, i a liderar-les i garantir sempre el seu esperit decidit, pacífic, respectuós i democràtic.

Justificació esmena:
L'addició de “multitudinària, transversal” fa falta per posar en valor el reflex del que ha estat fins al moment, entre d'altres, la participació ciutadana en les mobilitzacions. Al mateix temps, l'addició de “i en conjunció si s'escau, amb d'altres organitzacions socials de caire sobiranista“ ens prepara en la necessitat d'una unitat de convocatòria en clau d'èxit per les mobilitzacions futures, per altra banda, ja utilitzada en darreres accions.


Esmena FR3


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 110 Paràgraf final: 114
Text ponència:
La Llei de Transitorietat Jurídica i el referèndum marcaran l'inici d'un trencament amb l'Estat espanyol que només pot aturar-se amb el «No» democràtic d'una majoria del poble de Catalunya. Ambdós actes polítics seran entesos per l'ANC com accions d'obediència a les noves lleis catalanes i al poder legítimament constituït el passat 27 de setembre 2015.
Text esmena:
La Llei de Transitorietat Jurídica i el referèndum marcaran l'inici d'un trencament amb l'Estat espanyol que només pot aturar-se amb el «No» referendat amb el SI democràtic d'una majoria del poble de Catalunya. Ambdós actes polítics seran entesos per l'ANC com accions d'obediència a les noves lleis catalanes i al poder legítimament constituït el passat 27 de setembre 2015.

Justificació esmena:
Es canvia un text expressat amb sentit negatiu per un de sentit positiu, molt necessari per mantenir l'ànim ben alt.


Esmena FR4


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 133 Paràgraf final: 137

Text ponència:
En aquest sentit, l'ANC ha iniciat la precampanya a través del projecte Fem Futur, els objectius de la qual són difondre l'argumentari sobre la necessitat d'una República catalana a tot el territori del Principat, ampliar i consolidar la majoria social a favor del vot del «Sí» i desactivar els missatges i qualsevol iniciativa encaminada a generar por.

Text esmena:
En aquest sentit, l'ANC ha iniciat la precampanya a través del projecte Fem Futur, els objectius de la qual són difondre l'argumentari sobre la necessitat d'una República catalana a tot el territori del Principat, ampliar i consolidar la majoria social a favor del vot del «Sí» i desactivar els missatges poc fonamentats i amb informacions falses, i qualsevol iniciativa encaminada a generar por, dubtes i confusió.

Justificació esmena:
L'addició de “poc fonamentats i amb informacions falses” concreta una mica més el caire dels arguments de l'Estat espanyol. Així mateix, l'addició de “dubtes i confusió” amplia i reflecteix millor els objectius fixats per l'Estat espanyol amb la seva estratègia contaminant.


Esmena FR5


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 176 Paràgraf final: 184

Text ponència:
La inhabilitació del President, de qualsevol càrrec electe del Govern de la Generalitat o del Parlament de Catalunya o el fet que suspenguin o intervinguin l'autonomia o el Govern en bloc, comportarà automàticament la necessitat que l'ANC, juntament amb les altres actors sobiranistes, insti els càrrecs electes integrats a l'AECAT a reunir-se. En aquest context l'AECAT assumirà la màxima representació legítima, sobirana i institucional de Catalunya per completar el procés d'independència, inclosa la capacitat per proclamar la independència de Catalunya, la confecció, l'aprovació i la sanció de les normes jurídiques de la nova legalitat i la convocatòria immediata d'eleccions constituents. L'ANC en promourà la seva activació.

Text esmena:
La inhabilitació del President, de qualsevol càrrec electe del Govern de la Generalitat o del Parlament de Catalunya o el fet que suspenguin o intervinguin l'autonomia o el Govern en bloc, comportarà automàticament la necessitat que l'ANC, juntament amb les altres actors sobiranistes, insti els càrrecs electes integrats a l'AECAT a reunir-se. En aquest context Arribat el cas que el Govern o el Parlament no puguin exercir lliurement les seves funcions, l'AECAT assumirà la màxima representació legítima, sobirana i institucional de Catalunya per completar el procés d'independència, inclosa la capacitat per proclamar la independència de Catalunya, la confecció, l'aprovació i la sanció de les normes jurídiques de la nova legalitat i la convocatòria immediata d'eleccions constituents. L'ANC en promourà la seva activació.

Justificació esmena:
Una interpretació estricta de l'actual redactat duria a que, en cas d'inhabilitació efectiva d'un únic càrrec electe (la diputada Irene Rigau, per exemple), l'AECAT hagués d'assumir de forma immediata la màxima representació institucional de Catalunya. No semblaria una situació raonable si, mentre tant, el Govern i el Parlament poguessin mantenir la seva funcionalitat normal. Allò aconsellable seria que aquesta assumpció de representativitat l'adquirís només en cas de pèrdua de capacitat funcional per part del Govern o del Parlament.



Relació de propostes d'esmena al Codi Ètic que s'han presentat per debatre:



Esmena CE1


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 1039 Paràgraf final: 1043

Text ponència:
II. Els membres de l'Assemblea Nacional Catalana hem de guiar-nos pel principi d'equitat, mantenir el respecte a la diversitat de pensament i d'opcions i evitar qualsevol actitud discriminatòria o qualsevol comportament despectiu o degradant en relació amb qualsevol condició personal, com ara l'edat, el gènere, el pensament polític, l'orientació sexual, la pertinença nacional, l'origen ètnic, la religió o la aconfessionalitat.

Text esmena:
II. Els membres de l'Assemblea Nacional Catalana hem de guiar-nos pel principi d'equitat, mantenir el respecte a la diversitat de pensament i d'opcions i evitar qualsevol actitud discriminatòria o qualsevol comportament despectiu o degradant en relació amb qualsevol condició personal, com ara l'edat, el gènere, el pensament polític, l'orientació sexual, la pertinença nacional, l'origen ètnic, la llengua, la religió o la aconfessionalitat.

Justificació esmena:
L'addició de la llengua evitaria qualsevol possible discriminació en aquest sentit.

Esmena CE2


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 1049 Paràgraf final: 1053

Text ponència:
IV. Tothom ha de captenir-se amb responsabilitat, tot assumint les conseqüències dels compromisos personals adquirits i tenint presents els valors assumits per l'Assemblea Nacional Catalana, particularment en relació amb el respecte als drets humans, els valors democràtics, la solidaritat i la transparència com a principis rectors de la convivència.

Text esmena:
IV. Tothom ha de captenir-se amb responsabilitat, tot assumint les conseqüències dels compromisos personals adquirits i tenint presents els valors assumits per l'Assemblea Nacional Catalana, particularment en relació amb el respecte als drets humans, als drets dels animals, al medi ambient, els valors democràtics, la solidaritat i la transparència com a principis rectors de la convivència.

Justificació esmena:
La referència als drets dels animals i al medi ambient ampliaria notablement el capteniment responsable respecte d'aquests dos col·lectius, considerats molt importants per una àmplia capa de la societat.

Esmena CE3


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 1075 Paràgraf final: 1077

Text ponència:
IX. D'acord amb el principi de confidencialitat, tot membre de l'Assemblea Nacional Catalana haurà de fer un ús adequat i responsable de la informació, ser discret en allò que s'acordi i evitar filtracions de tot tipus.

Text esmena:
IX. D'acord amb el principi de confidencialitat, tot membre de l'Assemblea Nacional Catalana haurà de fer un ús adequat i responsable de la informació, ser discret en allò que s'acordi i evitar filtracions de tot tipus, llevat en les qüestions acordades que ja s'hagin divulgat oficialment.

Justificació esmena:
Tot i que pot semblar que el redactat ja dóna implícitament per assentat el sentit de l'addició, es convenient recalcar-ho afegint-hi el text en qüestió.

Esmena CE4


Tipus: Modificació Paràgraf inicial: 1095 Paràgraf final: 1097

Text ponència:
XIV. Les persones vinculades a l'ANC entenen que com a Assemblea han d'aportar idees, deliberar i prendre acords sobre aquestes idees, i treballar per dur-les a terme, seguint els preceptes d'aquest Codi ètic.

Text esmena:
XIV. Les persones vinculades a l'ANC entenen que com a Assemblea l'Assemblea Nacional Catalana entenen que han d'aportar idees, deliberar i prendre acords sobre aquestes idees, i treballar per dur-les a terme, seguint els preceptes d'aquest Codi ètic.

Justificació esmena:
La modificació proposada simplifica més el redactat, evitant citar dues vegades la Institució.