divendres, 23 de maig de 2014

Posicionament de l’ANC davant les eleccions europees

Nova Tàrrega del dijous 22 de maig de 2014


Les eleccions europees són a la porta. Aquesta vegada, més enllà de la nova composició del Parlament Europeu i de les conseqüències per a la construcció europea, els resultats tindran una gran importància per al futur de Catalunya. La tradició europeista de Catalunya és coneguda per tothom. Perquè el nostre poble sempre ha identificat Europa amb democràcia i llibertat. Per això, avui, que ens volen silenciar el vot i el futur, ens tornem a girar cap a Europa.

Tenim l'oportunitat que la nostra veu se senti forta. Com ho és la nostra voluntat de ser un poble lliure, i que els nostres vots siguin tan nombrosos com ho són els nostres anhels i tan diversos com ho és la nostra realitat.

Amb el nostre vot direm a Europa que som un poble i que volem votar. Amb el nostre vot pels partits favorables al dret a decidir direm que tenim dret a determinar lliurement el nostre futur polític col·lectiu. Amb el nostre vot per les coalicions independentistes (les que impulsen CiU i ERC) o que estan a favor del dret a decidir (ICV-EUiA) direm que volem esdevenir un nou Estat d'Europa.

Som un poble divers, obert i inclusiu que vol decidir el seu futur. Democràticament, pacíficament. Som un vell poble d'Europa que vol recuperar el seu lloc dins la comunitat internacional. I hem decidit que votarem perquè volem construir un nou Estat més just, més social, més obert i més lliure. Participant activament, posarem Europa davant dels seus valors i les seves declaracions de principis democràtics i socials.

Aquestes eleccions són un repte i una oportunitat per a Catalunya. I tenen una significació múltiple: l’europea i la catalana, la social i la nacional. Cal, doncs, que el poble de Catalunya es mobilitzi per assolir una participació tan alta com sigui possible, perquè la nostra determinació nacional serà observada i valorada pels països europeus en funció dels vots obtinguts per les candidatures favorables a la consulta i a la independència.

El 25 de maig cal desbordar les urnes. Amb un missatge socialment plural, però nacionalment clar i unitari: votarem la nostra llibertat el 9 de novembre!!

I el dimarts 27 de maig, sessió informativa al Centre d’Entitats. En l’escrit publicat fa dues setmanes parlàvem de “Tributs de Catalunya” com una estructura d’estat. Ara que estem en plena campanya de la Renda, és el moment de ‘mullar-nos’ i pagar els nostres tributs a través de l’Agència Tributària de Catalunya. Per conèixer millor quins són els passos a seguir, hem cregut convenient realitzar aquesta sessió informativa, oberta al públic en general però adreçada especialment a gestors i assessors fiscals, per tal que puguin assessorar correctament els seus clients.

Paguem els impostos a Catalunya. Aquest és el títol de la conferència que, emmarcada dins la campanya de Sobirania Fiscal de l’ANC, impartiran Josep M. Bellmunt i Carme Teixidó, membres del col·lectiu “Catalunya Diu Prou” que es qui va impulsar, ja fa tres anys, aquesta iniciativa. La xerrada tindrà lloc al Centre d’Entitats (c. Segle XX, 2), el proper dimarts 27 de maig a dos quarts de nou del vespre.

Exerceix la teva #SobiraniaFiscal o, si més no, #Declarat. Si no vols complicar-te tant, perquè la declaració et surt negativa i penses que retardaran la teva devolució (que no és cert) o, simplement, creus que és massa difícil, tens una alternativa: Declara’t a Catalunya. Aquesta campanya alternativa té l’objectiu de potenciar que el màxim de declarants (tant persones individuals com empreses) lliurin una còpia de la declaració fiscal que fan a l'Estat a l'Agència Tributària de Catalunya. És un pas senzill i sense conseqüències legals i fa que l'ATC compti amb informació pròpia i faciliti el pas per assumir la totalitat de la recaptació quan arribi el moment.

Votar a Europa i pagar a Catalunya. Vet aquí dues coses ben senzilles que contribuiran a aconseguir els nostres objectius.

Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència