dimarts, 13 de setembre del 2016

A Lleida, més independentistes que mai

115 - Nova Tàrrega, 15 de setembre de 2016

Un cop més la resposta de la gent ha estat massiva: gràcies! La manifestació d'aquest 11-S ha estat un èxit sense comparació possible amb qualsevulla altra que s'hagi organitzat a Lleida. Probablement la xifra de 120.000 persones donada per l'organització sigui exagerada. Però el que és segur és que la xifra que va dir la guàrdia urbana de Lleida, 27.000 persones, respon a criteris polítics dels caps d'un cos policial que depèn d'un govern municipal socialista en coalició ni més ni menys que amb els de Ciudadanos.

S'ha parlat de la falta d'èpica d'aquesta Diada. Pot ser sí. Potser la gent ja està acostumada a manifestar-se cada Onze de Setembre, ha esdevingut rutinari en certa forma i hi ha gent que acaba pensant que si no hi va no passa res. De ser així, evidentment és un problema nostre, dels organitzadors, per no saber transmetre prou bé que segueix sent important manifestar-se de cara al món.

El que sí que ha diferenciat aquesta d'altres diades és el futur immediat. L'any passat l'11-S representava, com qui diu, el tret de sortida de la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S. Fa dos anys es presentava com l'avantsala del que havia de ser la consulta, finalment procés participatiu, del 9-N. Enguany, però, no tenim res d'especial a fer a partir d'ara. Només ens queda esperar que Govern i Parlament culminin els divuit mesos previstos per finalitzar el procés, tot 'vigilant' perquè els partits no en facin de les seves. Especialment pel que fa a la moció de confiança prevista per a finals d'aquest mes.

A Tàrrega hem mobilitzat, directament, menys persones. Amb autocars, una tercera part de les que l'any passat vam dur a la Meridiana. És evident que el fet de fer-ho a Lleida ha facilitat que molta més gent s'hi hagi desplaçat amb el seu cotxe particular. També ho és que la Fira de teatre pot haver fet quedar-se algú. Serà difícil, doncs, poder quantificar en quina mesura la participació targarina ha disminuït o no respecte anys anteriors. No obstant, això no vol dir que no estiguem més que satisfets de la resposta general que hem obtingut.

I ara toca concurs d'estelades. Com ja deveu saber a través de Ràdio Tàrrega, l'empresari targarí instal·lat al Quebec, Paulino Cucurull, ha organitzat un concurs d'estelades amb un premi en metàl·lic prou important –2.000 euros– del qual Tàrrega per la Independència en serà el jurat. La setmana vinent mirarem de parlar-ne amb una mica més de detall, però el concurs acaba amb el setembre, o sigui que si voleu saber com participar-hi, entreu a la nostra web o la de Ràdio Tàrrega per consultar les bases del concurs.

En resum: moltes gràcies per ser-ho i per ser-hi! Per ser independentistes i per ser al lloc que toca cada 11-S. Gràcies de tot cor.