dijous, 28 de juliol del 2016

Aquest 11-S, autocars cap a Lleida

110 - Nova Tàrrega, 28 de juliol de 2016

Cinc mobilitzacions, un sol poble. Com ja se sap de fa temps, enguany la manifestació de l'Onze de setembre que planteja l'Assemblea es farà de forma simultània en cinc punts diferents de la geografia catalana: Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona. El sistema serà similar al d'altres anys: es definiran una sèrie de trams a cadascuna de les poblacions i la gent s'haurà d'inscriure a cada tram, en funció de la seva assemblea territorial d'origen. Això no vol dir, és clar, que cadascú pugui inscriure's on més li plagui.

Malgrat repartir-se en cinc ciutats, és una sola manifestació. I això serà així perquè hi hauran esdeveniments que, tot i que encara no es poden desvetllar, faran que hi hagi un únic fil conductor entre els cinc punts de concentració. El que sí que tenim clar és que volem que es visualitzi, al llarg del dia, com la gent es desplaça i es mobilitza per trobar-se. Volem que es vegi com arriben columnes de gent en aquest

A Lleida la concentració serà al marge del riu Segre. Tot i que inicialment es va pensar en fer-ho a la Seu Vella, en tant que recentment ha estat escollida per votació popular com a monument favorit de Catalunya, finalment es va descartar. Es va optar per fer la concentració a la zona enjardinada del marge del riu, un lloc de molt més fàcil accés i que també proporciona major facilitat per obtenir millors vistes de la concentració.

Volem que sigui la concentració més nombrosa feta mai a Lleida. I per això ens proposem que hi vingui el màxim de gent possible. Els que es queixen que sempre es fa tot a Barcelona, aquest cop no tenen excusa. A més, aquesta vegada no caldrà córrer com els darrers anys. Podrem fer les activitats matinals d'homenatge a la plaça Rafael Casanova en l'horari normal d'anys enrere, i sortir amb els autocars després de dinar, ni que ho haguem de fer una mica aviat. Tot i que encara no hem tancat l'horari de sortida, és clar que amb poc més de mitja hora ens plantem a Lleida, o sigui que igual podríem sortir a partir de les tres. L'altra avantatge és que també podrem arribar més d'hora a casa, al vespre, un cop acabada la manifestació.

A Tàrrega organitzem autocars cap a Lleida. De moment les previsions que fem són a la baixa respecte altres anys, i contractarem menys autocars. D'una banda creiem que Lleida és prou a prop com perquè molta gent decideixi anar-hi amb el seu cotxe. A més, segurament no hi haurà tants problemes d'aparcament com a Barcelona els altres anys. D'altra banda, no sabem fins a quin punt el fet de ser el darrer dia de la Fira de Teatre pot influir en que certa part de la gent que vindria acabi preferint quedar-se a Tàrrega.

Els punts de venda de tiquets són els habituals de cada any. O sigui que ja ho sabeu. Si no us voleu quedar sense tiquet d'autocar, aneu de pressa al vostre establiment habitual.