dimarts, 3 de desembre del 2013

Signa un Vot per la Independència els dies 6-7-8 de desembre

Presentació de la campanya. El passat divendres 29 de novembre es va fer a l’Ajuntament de Tàrrega la presentació de la nova campanya que ha endegat l’Assemblea Nacional Catalana, amb una notable assistència de públic que omplia la Sala de Plens. Les explicacions del perquè i el com d’aquesta acció van anar a càrrec de Rafel Martí, de la Junta Peticional Regional de la regió 6, que engloba les comarques de la plana de Lleida.

Èxit en el començament de recollida de vots. L’endemà dissabte, 30 de novembre, conjuntament amb la resta de capitals comarcals, es va iniciar la recollida de vots a Tàrrega. Malgrat la poca difusió feta de moment d’aquesta campanya, tant a nivell nacional com local, cal destacar la bona afluència de ciutadans disposats a signar el seu vot per la independència. Ja a les 10:00 del matí, hora anunciada per començar a recollir vots, hi havia algú esperant-se al Centre d’Entitats, local on es va dur a terme l’activitat. En total, prop d’un centenar de persones van atansar-se durant les quatre hores que vam tenir obert el punt de recollida de signatures. A l’Urgell, a més de Tàrrega, també s’hi van sumar les poblacions d’Agramunt i Bellpuig a aquesta jornada inaugural de campanya.

També recollirem vots durant la Fira d’Artistes. Aprofitant la celebració, durant aquests dies festius de primers de desembre, de la 15a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, disposarem d’un espai en aquesta Fira per poder recollir les signatures de totes aquelles persones compromeses amb el seu país. Tothom qui vulgui que Catalunya assoleixi la condició d’estat independent, que passi pel nostre estand situat a l’Espai Fassina per signar el seu vot per la independència.

T’explicarem personament en què consisteix el Dret de Petició. Vine els dies 6, 7 o 8 de desembre a l’estand de l’Assemblea Nacional Catalana a la Fira i et donarem tota la informació que et calgui sobre la base legal del Dret de Petició, què és, per a què serveix, com s’exerceix, quines conseqüències té el seu exercici, com s’articula la petició concreta que signem en aquest acte, quin és el paper de l’ANC en aquest procediment, quins són els tràmits que seguirà la petició i com es finança la campanya. I quan tinguis tota la informació necessària, et demanarem que omplis i signis el formulari que et presentarem i que esdevé un vot per la independència.

Aquesta serà una campanya lenta al principi. Però de llarga durada i, sobretot, de gran abast, ja que els vots recollits han de donar el suport necessari als polítics electes del nostre país per a la convocatòria d’una consulta clara i vinculant. I, arribat el cas que la consulta no sigui possible, han de servir per demostrar que hi ha una majoria suficient de la ciutadania que avala la proclamació de la independència de forma unilateral.

Passarà alguna cosa semblant al que va succeir amb la Via Catalana. Al principi se’n parlava poc i bàsicament per titllar l’Assemblea de somiatruites en voler 400.000 voluntaris per omplir 400 quilòmetres. Però com més gent s’hi anava apuntant, més se n’anava parlant i més important era l’efecte crida envers la resta de població. I així vam arribar a ser entre 1,6 i 2 milions de persones a tot Catalunya donant-nos les mans, units amb un objectiu comú.

L’objectiu és recollir les signatures necessàries per que es vegi que som majoria. Volem que totes aquelles persones que van anar a la Via Catalana –i les que no hi van poder anar!– signin el seu vot per la independència. De moment ja hem superat les 100.000 signatures. Encara són poques per començar a cridar l’atenció del grans grups de comunicació. Però en poques setmanes ja seran el doble, i el triple... I quan arribem al mig milió potser ja se’n començarà a parlar una mica més! I no s’ha de parar de parlar-ne. I no podem parar de recollir signatures.

Vine i signa el teu vot durant la Fira. Serà, segurament, el vot més important que mai podràs exercir.


Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència
Setmana 2 (Nova Tàrrega del dijous 5 de desembre de 2013)