dimarts, 28 de febrer del 2017

La democràcia no es pot inhabilitar

137 - Nova Tàrrega, 2 de març de 2017

“Cap judici ni cap inhabilitació podran aturar el nostre clam democràtic. Podran amenaçar-nos i voldran atemorir-nos. Però mai no podran silenciar la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya”
L'operació "Diàleg a l'espanyola" continua. Que com es dialoga a Espanya? Doncs a través dels jutjats. Després de la primera part del judici al 9-N a Barcelona, amb Mas, Ortega i Rigau com a protagonistes, dilluns li va tocar el torn a Francesc Homs, aquest cop a Madrid.

CONCENTRACIONS A TÀRREGA I LLEIDA
En resposta, a la insistència del govern espanyol per judicialitzar la política, un cop més mostràvem el nostre rebuig a la seva fòbia per les urnes i tornàvem a sortir al carrer per defensar la democràcia.
ANC i Òmnium havíem convocat concentracions davant les subdelegacions del govern espanyol de les quatre capitals de les províncies catalanes. Els arguments per fer una concentració única a Lleida eren importants, perquè permetia reunir més gent i resultar més impactant de cara als mitjans.
Però a Tàrrega tenim una particularitat. Una cosa que no és enlloc més, la "Comissió Companys", que agrupa 10 partits i entitats de tota mena: Rostoll, Òmnium i ANC com a entitats, i CUP, CdT, DC, ERC, MES, PDECAT i Sumem com a partits.
En ocasions similars havia estat la Comissió qui havia convocat la concentració i aquest cop no podia ser diferent. Per tant a Tàrrega també ens vam reunir a la plaça Major, com altres vegades.

TAMBÉ VAM SER A MADRID
Aquell dilluns representants dels moviments polítics i civils de Catalunya es van desplaçar a Madrid per donar suport a Homs en el moment d'entrar al Tribunal Suprem.
Entre aquest grup també hi havia una petita representació de Tàrrega per la Independència i altres territorials de l'Urgell. Gent valenta que va fer l'esforç de desplaçar-se fins a Madrid, sortint en autocar diumenge al vespre per poder ser a l'hora a Madrid. I tornant tot seguit cap a casa per poder participar, al vespre, de les concentracions locals.
Des d'aquí el nostre reconeixement a l'esforç d'aquests patriotes. Esforç en doble sentit: el físic, pel cansament que suposa un viatge d'aquestes característiques, i econòmic, perquè el viatge no era de franc, precisament.

POLÍTICA VERSUS JUSTÍCIA
No parem de repetir que tota aquesta judicialització respon a criteris polítics i no legals. Però si a algú n'hi quedava algun dubte, ara ja se li deu haver esvaït definitivament.
Fiscalia presentava una querella contra els membres de la Mesa del Parlament per haver permès un debat. Contra tota la Mesa? No. Contra els que van votar a favor del debat? Tampoc. Només contra els representants dels partits independentistes, però no contra el representant de CSQP.
El fiscal ho justificava amb aquest argument: «Joan Josep Nuet i Pujals no pretendía, en definitiva, dar impulso al proceso constituyente... Tal falta de voluntad ... se infiere de su trayectoria como diputado en el Parlamento de Cataluña ... Por ello, y sin perjuicio de lo que pudiera resultar de la instrucción, la querella no se dirige contra D. Joan Josep Nuet i Pujals».
Ridícul de la justícia espanyola. I honor de Nuet, que va sortir immediatament a dir que la querella suposava una discriminació ideològica i una politització barroera i intolerable.
Cap judici ni cap inhabilitació podran aturar el nostre clam democràtic. Podran intentar inhabilitar els nostres representants. Podran amenaçar-nos i voldran atemorir-nos. Però mai no podran silenciar la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya.

dilluns, 27 de febrer del 2017

RECORDEU-HO: AVUI dilluns a 2/4 de 8, actes de suport a Francesc Homs a TÀRREGA i LLEIDA

Avui dilluns, 27 de febrer, jutgen l'exconseller Francesc Homs a Madrid per haver-nos facilitat que poguéssim votar el 9-N. Fa tres setmanes, el 6 de febrer, amb milers de persones al costat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja vam saber posar en evidència el fracàs de la democràcia espanyola. Ho va veure a tot el món, com una de les notícies principals del dia. L'Estat espanyol va quedar molt tocat, contra les cordes.

La majoria de nosaltres no ens podem desplaçar a Madrid a donar-li a Francesc Homs el suport que mereix. Però sí que podem fer sentir el nostre suport a les xarxes socials. Sí que podem fer que el món escolti. Sí que podem tornar a posar contra les cordes un estat que té por a la democràcia, por als ciutadans, que ha optat per immolar-se com a estat de dret. Un estat on la llibertat està supeditada a les lleis, on les lleis no defensen la llibertat, no mereix dir-se estat democràtic, i no mereix governar-nos.

Francesc Homs és un altre representant polític perseguit per demòcrata. A Madrid no podrà rebre el suport in situ dels milers de voluntaris, participants del 9-N i demòcrates que sí que vam poder mostrat el nostre suport a l'expresident Mas, l'exvicepresidenta Ortega i l'exconsellera Rigau. Serà dur. Serà lluny. L'ambient serà hostil. Però no està sol i l'hi hem de demostrar.

Siguis on siguis avui, que l'Estat espanyol torni a tremolar! Durant tot el dia fes servir #SpanishDemocracyFails per anunciar al món que l'estat de dret espanyol s'enfonsa.

I a partir de dos quarts de vuit del vespre, concentracions de suport.

A Tàrrega concentració unitària a la Plaça Major. I a Lleida, com a la resta de capitals de província, davant de la subdelegació del govern espanyol, a la plaça de la Pau.



dijous, 23 de febrer del 2017

Aquest dilluns 27-F, TAMBÉ A TÀRREGA, acte de suport a Francesc Homs

Els arguments per fer una concentració massiva a Lleida són importants, perquè permetrà reunir més gent i resultar més impactant de cara als mitjans.

Però a Tàrrega tenim una particularitat. Una cosa que no tenen enlloc més, que és la "Comissió Companys", que agrupa 10 partits i entitats de tota mena.

En situacions similars ha estat la Comissió qui ha fet la convocatòria de concentració, i aquest cop no podia ser diferent.

Per tant, a banda de la de Lleida que vam anunciar l'altre dia, a Tàrrega també la convoquem, igual que hem fet les altres vegades.

Així que t'esperem a la concentració unitària d'aquest DILLUNS 27, A 2/4 DE 8 DEL VESPRE, A LA PLAÇA MAJOR DE TÀRREGA.

dimarts, 21 de febrer del 2017

Dilluns 27-F, 19:30, acte de suport a Francesc Homs a Lleida

L'operació "Diàleg a l'espanyola" continua.

Després de la primera part del judici al 9-N, amb Mas, Ortega i Rigau com a protagonistes, ara és el torn de jutjar Francesc Homs pel mateix, aquest cop a Madrid. Serà dilluns vinent al matí.

En resposta, al vespre hi haurà concentracions arreu de Catalunya davant les subdelegacions del govern espanyol a les capitals de les províncies catalanes. Sí: mentre no ens independitzem, seguim tenint províncies en aquest país.

Així, doncs, aquest DILLUNS 27 DE FEBRER, A LES 2/4 DE 8 DEL VESPRE, us convoquem a participar de la CONCENTRACIÓ A LLEIDA, A LA PLAÇA DE LA PAU, 1.

Com sempre, us animem a ser-hi per cridar ben fort: MAI CAMINARÀS SOL! Tots al costat dels nostres representants.

L'ANC no participarà a la Fira d'Entitats

136 - Nova Tàrrega, 23 de febrer de 2017

“Sap greu que un moviment que fa una trobada amb el lema "la força per canviar el món" no compti amb una entitat que el que pretén és canviar la part de món més propera: Catalunya”
L'ANC com a organització, més enllà de l'objectiu genèric d'ampliar la majoria social favorable a la independència, comparteix els ideals de moltes altres organitzacions.

COL·LABORACIÓ AMB ENTITATS
El passat mes de juny érem a la manifestació a Barcelona, al costat de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
Aquest passat cap de setmana hi tornàvem a ser, aquest cop col·laborant amb Casa Nostra Casa Vostra, per reclamar l'acolliment de refugiats, amb una pancarta pròpia que deia "Vinguis d'on vinguis, República Catalana".
O, anant dos anys enrere, també vam ajudar a recollir signatures per impulsar la ILP –iniciativa legislativa popular– promoguda per la PAH, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, per disposar d'una llei contra els desnonaments i la pobresa energètica. Llei que va aprovar el Parlament de Catalunya i que, per cert, el Govern espanyol, a través del seu Tribunal Constitucional, es va encarregar de tombar.
Al capdavall, la independència no és una finalitat en si mateixa sinó que és el mitjà que ens ha de facilitar la construcció d'un país millor.

FIRA D'ENTITATS
Fa un parell de setmanes vam parlar amb un responsable local de l'organització de la Jamborinada per saber com podíem col·laborar-hi i, sobre tot, si hi podíem col·laborar. Com nosaltres mateixos vam comentar-li, no volíem que hi pogués haver cap problema a l'estil del que hi va haver a Vic amb els famosos fanalets de l'estelada.
El cas és que finalment aquest cap de setmana ens han fet saber que Tàrrega per la Independència no responia al perfil d'entitat col·laboradora amb què comptaven i que, per tant, no podíem participar a la Fira d'Entitats que s'organitzarà dissabte al matí dins del conjunt d'activitats que es duran a terme aquell cap de setmana.

LA FORÇA PER CANVIAR EL MÓN
No cal dir que ens sap greu, encara que en part en puguem entendre els motius. D'altra banda, però, es fa difícil de compartir-los. Ens dol que un moviment que organitza una trobada amb el lema "la força per canviar el món" no compti amb una entitat com la nostra, absolutament transversal, l'objectiu de la qual també és canviar, si no tot el món, al menys aquella part de món que ens és més propera, Catalunya.
Si és cert –que ho és– que fent coses petites en llocs petits es pot canviar el món sencer, prou que podem començar per casa nostra.
Malgrat tot, com ja hem dit de bon començament, no volem representar cap destorb per als organitzadors i per tant acceptem la seva decisió, com tampoc podria ser d'altra manera.

ENCARA SORT!
Amb tot, no hi ha mal que per bé no vingui. Amb posterioritat al nostre oferiment, el plenari del Secretariat Nacional de l'Assemblea va decidir convocar la propera assemblea general ordinària justament per aquell mateix dissabte 29 d'abril. Aquesta coincidència hauria representat un inconvenient per alguna gent que hauria volgut participar a tots dos llocs.
Així, doncs, el que per un costat resultava una inconveniència, per l'altra ens evita el problema d'haver de partir-nos per ser a una i altra banda alhora.
A més, encara que no sigui participant de forma col·lectiva com a ANC dins la Fira d'Entitats, segur que molts dels nostres associats, simpatitzants i col·laboradors –que també ho són al mateix temps de moltes altres entitats targarines– participaran individualment com a voluntaris per donar suport allà on calgui. I si com a organització podem ajudar en alguna altra cosa més enllà de la Fira d'Entitats, no cal dir que estem a la plena disposició dels organitzadors de la Jamborinada.

dijous, 16 de febrer del 2017

Dissabte 18-F, 16:00, Manifestació a Barcelona per l'acolliment de refugiats "Casa Nostra Casa Vostra"

GRAN MANIFESTACIÓ


Dissabte, 18 de febrer del 2017

Plaça Urquinaona - 16h - Barcelona

En el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', el dia 18 de febrer a les 16h, a Pl.Urquinaona (Barcelona), tindrà lloc una gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Hem de ser-hi tots! Hem de ser-hi ara!



El 18F tenyirem els carrers de blau, acompanya'ns amb la teva banderola #volemacollir!

VINE AMB LA BANDEROLA #VOLEMACOLLIR!



Si vols col·laborar en l'organització d'aquesta gran manifestació, inscriu-te a través del següent formulari!


FES-TE VOLUNTARI!


Des de varies localitats d'arreu del territori s'estan organitzant autobusos.
A Tàrrega podeu adquirir tiquets a la Botiga del Museu Comarcal (només fins avui dijous a les 2 del migdia), al Museu Comarcal de l'Urgell de Tàrrega, carrer Major,11.
També en surt un des d'Ivars d'Urgell amb parada a Bellpuig.
VINE AMB AUTOBÚS



I si encara no ho has fet:

dimecres, 15 de febrer del 2017

AQUEST DIJOUS ÉS L'ÚLTIM DIA

Aquest dijous 16 de febrer és el darrer dia per comprar tiquets d'autocar per anar a la gran manifestació en favor de les persones refugiades i migrants d'aquest dissabte a Barcelona, dins la campanya 'Casa nostra, casa vostra', a la que des de l'Assemblea donem tot el nostre suport.

El preu del tiquet és de 10 euros i el podeu comprar a la Botiga del Museu Comarcal de l'Urgell, a Tàrrega.

L'autocar sortirà a les 12:40 des de l'estació d'autobusos.

De fet el darrer dia per comprar-ne era avui, però per una sèrie de circumstàncies fins ara mateix no hem disposat del cartell per fer-ne difusió. Per això han allargat el termini de compra un dia més, fins demà dijous. L'horari del museu és de 10 del matí a 2 del migdia.

O sigui que ja ho sabeu. Si voleu anar-hi en bus, aneu a la Botiga del Museu Comarcal. O contacteu amb el telèfon que hi ha al cartell.

I si no, aneu-hi pel vostre compte. Recordeu-ho, dissabte 18 de febrer, a les quatre de la tarda, a Plaça Urquinaona de Barcelona.

Vinguis d'on vinguis, REPÚBLICA CATALANA.

dimarts, 14 de febrer del 2017

L'administració espanyola vol escanyar-nos

135 - Nova Tàrrega, 16 de febrer de 2017

“L'embargament a ANC i Òmnium és la resposta de l'estat espanyol a l'èxit de la manifestació del 6-F de rebuig a la judicialització del 9-N: és el càstig d'un estat que ens voldria sotmesos”
A finals de la setmana passada sortia als mitjans de comunicació que l'estat espanyol ha donat ordres d'embargar 246.000 euros de l'ANC i 240.000 d'Òmnium.

NO CREIEM EN LES CASUALITATS
Aquest embargament arriba després de la mobilització extraordinària del 6-F i de la seva repercussió internacional, que ha fet augmentar la pressió sobre l'Estat espanyol.
I arriba pocs dies després que tinguéssim coneixement per la premsa de les novetats en relació amb els procediments que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va iniciar al seu moment contra l'Assemblea Nacional Catalana.
L'embargament arriba malgrat que encara no hi ha resolució ferma sobre la sanció de l'AEPD contra l'ANC. De moment es cobren la sanció de forma cautelar, i si al final l'han d'acabar retornant, de moment hauran fet tant mal com hauran pogut.

JOC BRUT DE L'ESTAT
Amb aquesta manera de procedir, sense comunicació directa i amb filtracions a determinada premsa, l'Estat busca també tacar la reputació de l'ANC i del moviment independentista en general.
La manca de respecte de l'administració espanyola cap als seus administrats no té límits i ens converteix a tots en súbdits –als independentistes, en súbdits no desitjats– contra qui s'acarnissa l'Estat. Per què aquesta pressa quan qui cobra és l'Estat i qui paga una organització independentista i tanta deixadesa i falta de mitjans quan és un particular qui reclama a la justícia?

COM AJUDAR L'ASSEMBLEA?
La millor manera d'ajudar-nos a minimitzar l'embargament i reforçar l'ANC és fent-vos-en socis. I si ho preferiu o ja en sou, podeu fer una aportació al compte ES91 2100 0829 0102 0096 6175.
Tots els recursos recaptats aniran a fer més gran la campanya per guanyar el SI a la independència.
Mereixem un país millor, decidit democràticament. Hi tenim dret. Sabem que és possible. No ens aturaran ni sancions, ni inhabilitacions. Junts som imparables. Junts ho farem possible!

CINQUÈ ANIVERSARI DE TÀRREGA PER LA INDEPENDÈNCIA
Aquest dilluns 20 de febrer farà cinc anys que es feia l'assemblea constituent de Tàrrega per la Independència al Centre d'Entitats. És la data oficial del cinquè aniversari. El que celebràvem fa dues setmanes, de fet, és l'acte que va quedar en el record de la majoria de la gent, que fou el de la presentació pública amb Patrícia Gabancho i Pere Pugès.
Una celebració ben lluïda malgrat comptar amb la baixa de darrera hora del nostre president, Jordi Sànchez, per indisposició. Tant Neus Lloveras, de l'AMI, com sobretot Jordi Cuixart, d'Òmnium, van enaltir amb els seus missatges els ànims del públic.

CINC ANYS EN SET MINUTS
El colofó que va culminar l'acte fou la presentació d'un vídeo resum d'aquests cinc anys d'intensa activitat. Més de 80 accions dutes a terme, de les quals moltes no s'hi van reflectir per no allargar-lo més encara.
Si us interessa podeu trobar aquest vídeo –i també el de l'acte sencer– a l'apartat 'Vídeos' de la nostra web, assemblea.cat/tarrega.

dijous, 9 de febrer del 2017

Presentació a Tàrrega de la campanya Casa nostra, casa vostra

Divendres, 10 de febrer, a les 20:30h, presentació a Tàrrega de la campanya Casa nostra, casa vostra. Amb Núria Bonet, guionista, Maria Carretero, coordinadora territorial de Casa nostra, casa vostra i Vítor M. Cabral, de CNCV.

Localització
Biblioteca Comarcal.
Plaça de Sant Antoni, 3.
Tàrrega

dimecres, 8 de febrer del 2017

Judici al 9-N, un judici a la democràcia

134 - Nova Tàrrega, 9 de febrer de 2017

“La qualitat democràtica de l'estat espanyol és escassa. Ves que se'n pot esperar d'un país capaç d'haver jutjat i afusellat un president democràticament elegit, com fou el president Companys”
Vam haver de matinar, però va valer la pena. Des de Tàrrega els autocars sortien a dos quarts de sis del matí des de l'estació d'autobusos. Passaven pocs minuts de les set quan arribàvem al Passeig Lluís Companys, un nom de carrer que ni fet expressament per un dia com aquest.
Només baixar teníem els periodistes del 3/24 a punt per entrevistar un dels nostres passatgers i deixar testimoni que els de Tàrrega també hi érem.

UN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ
La gentada que hi havia va ser immensa. És curiós que en cap moment es van donar xifres per part de la Guàrdia Urbana sobre la quantitat de persones que vam ser a Barcelona aquest passat dilluns.
Els únics números que es van donar per tele i ràdio foren els que l'organització havia facilitat com a quantitat d'inscrits per assistir-hi. I què voleu que us hi digui: si la Guàrdia Urbana no va dir res potser és perquè igual hauria d'haver donat una xifra superior a 50.000.

SATISFACCIÓ I VERGONYA ALHORA
Estem satisfets d'haver pogut facilitar que una bona quantitat de gent targarina hagin pogut ser a Barcelona aquest dilluns per donar suport a les persones jutjades –Mas, Ortega i Rigau–.
Però estem avergonyits de formar part (encara) d'un estat que considera que dialogar és enviar a judici aquells polítics que volen saber què opina el poble posant les urnes per fer una consulta.
Allò que el president espanyol Rajoy va menystenir com una butifarrada de cap de setmana, resulta que un cop vista la participació va resultar ser un desafiament descomunal mereixedor d'anar a judici.
A banda de vergonyós, és de mal perdedor.

DESAFIAMENT A L'ESTAT
De fet sí que es va convertir en un desafiament. Però de qui va ser la culpa? Doncs en primer lloc dels que es van negar a autoritzar la consulta pactada. Consulta, que no referèndum.
I en segona instància de tot el poble, emprenyat en veure com no se'l deixava votar, de manera que a partir dels voluntaris es va organitzar per dur-lo a terme fins al final.
Aquest èxit de participació és el que va condemnar, en el fons, a anar a judici el president Mas, videpresidenta Ortega i exconsellera Rigau.

UN PAÍS POC DEMOCRÀTIC
És lamentable que aquestes coses –jutjar el president d'un país per fer una consulta– puguin arribar a succeir en un estat europeu.
Però ja sabem que la qualitat democràtica de l'estat espanyol és escassa.
Ves que se'n pot esperar d'un país que té un altre lamentable rècord a Europa: haver estat l'únic capaç d'haver jutjat i afusellat un president democràticament elegit, com fou el president Companys.

divendres, 3 de febrer del 2017

Un cap de setmana intens!

RECORDA:

  • Divendres, Lluís Llach a Bellpuig: ajornat per indisposició.
  • Dissabte, «2017 República!» amb Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Neus Lloveras, a l'Ateneu de Tàrrega, a 2/4 de 7 del vespre.
  • Dilluns, autocars cap al TSJC de Barcelona en suport de Mas, Ortega i Rigau, des de l'estació d'autobusos, a 2/4 de 6 del matí.

El tercer autocar ja és gairebé ple... però si convé en farem quatre! Tiquets a 5 euros disponibles a Cistelleria Grau i Viatges Gris.

dimecres, 1 de febrer del 2017

6-F: OMPLIM EL TERCER AUTOCAR!!!

Hem completat ja el segon autocar i comencem a vendre tiquets del tercer!!

Finalment AVUI HEM FIXAT L'HORA DE SORTIDA des de Tàrrega. Sortirem a dos quarts de sis (5:30) del matí des de l'estació d'autobusos. Sigueu puntuals, si us plau.

Podeu comprar tiquets d'autocar a 5€ a Cistelleria Grau o Viatges Gris i allà mateix podreu omplir el full d'inscripció.

O bé us podeu inscriure directament per internet clicant al botó de sota que us durà a la web 9nsomtots.cat.


No recuperarem la independència asseguts a casa. Cal que ens mobilitzem. Contínuament. Comença el tram final. SOM-HI!