dilluns, 14 d’agost del 2017

Decidim el nostre futur

159 - Nova Tàrrega, 17 d'agost de 2017

“Tenim feina, molta feina. I molt poc temps per fer-la. Només falten 25 dies per l'11-S, i 45 dies abans de l'1-O. Per tant ja cal que pedalem ben fort”
Tenim feina, molta feina. I molt poc temps per fer-la. Només falten 25 dies (aquest i dos articles més) per l'11-S, i 45 dies (encara tres articles més) abans de l'1-O. Per tant ja cal que pedalem ben fort, i no ho diem pas perquè la Vuelta ciclista a Espanya passi per Tàrrega.

TENIM LOCAL AL CARRER CARME
Per començar, informar que tenim local. Ja fa dies, des de primers d'agost, o sigui que segur que molts de vosaltres ja l'heu vist i fins i tot hi heu anat.
Es tracta d'un punt d'informació de l'Assemblea, situat al carrer Carme, 40, on abans hi havia la llibreria Estel.
Hi trobareu estelades, samarretes, tiquets d'autocar, fulls d'inscripció per a la Diada del Sí, tiquets d'inscripció a la caminada (més avall en parlem), domassos del Sí...
És obert totes les tardes de dilluns a divendres, de 6 a 9 del vespre, i també els dissabtes de 10 a 1 del migdia.

TENIM MURAL PEL REFERÈNDUM
Aquest ha estat un projecte que ha sortit rodó, i que ha anat fins i tot més de pressa del que comptàvem gràcies a la col·laboració de totes les parts que hi han intervingut.
D'entrada, la del Paulí Cucurull, amb qui l'any passat vam tenir el primer contacte quan ANC-Tàrrega va fer de jurat al concurs d'estelades que ell va patrocinar. Enguany vam pensar que seria bo repetir la col·laboració i vam demanar-li el seu suport per pintar un mural. Amb la sort que, a més, va resultar que la paret elegida per pintar-lo era de la seva propietat, cosa que va facilitar els tràmits, òbviament.
També l'Ajuntament, de seguida que ho vam proposar, va acceptar incloure aquest mural dins el programa StreeTrrg. Col·laboració que, tot sigui dit de cara a aquella gent que sempre busquen tres peus al gat, no ha suposat ni un euro de despesa pública. Com en el cas del marcador al balcó de l'Ajuntament, que el va pagar Tàrrega per la Independència.
I, com no, la del creatiu del mural, Josep Giribet. Ens vam trobar amb ell una nit, a un quart d'una de la matinada, per comentar-li el projecte. Vam parlar dels objectius que cercàvem: un mural inclusiu, atemporal, amb referència implícita a l'u d'octubre però que seguís vigent més enllà d'aquesta data. I també vam parlar dels terminis: «Tens vint...», «Dies?», «No, vint hores». Vam seguir parlant i a dos quarts de tres es va alçar com un llamp del banc del Pati on érem parlant tot dient «Tinc una idea». Deu hores després teníem la proposta que, amb lleugers retocs, va acabar tirant endavant. Un artista!
Això era el 27 de juliol, i el 7 d'agost el mural ja estava acabat. Més de pressa, impossible. I el missatge tampoc pot ser més clar: el nostre futur depèn del que nosaltres mateixos decidim.

TENIM CAMINADA URBANA
Com que no podem parar de mobilitzar-nos, hem pensat en preparar una caminada urbana a favor del Sí. Una caminada PERQUÈ SÍ.
El dissabte 26 d'agost, a partir de dos quarts de nou del vespre, sortirem des del Pati per fer un recorregut urbà per dins de Tàrrega, d'uns set quilòmetres de llargada, de forma que tothom pugui fer-la sense dificultats.
I com que és una caminada a favor del Sí, us demanem que dugueu penjats a l'esquena estelades o domassos del Sí.
En acabar repartirem gratuïtament una mica de sopar entre els participants. Abans, però, cal haver-se inscrit obligatòriament al nostre punt d'informació que hem esmentat abans, als horaris ja indicats, per tenir una previsió de la gent que hi haurà.

TENIM "LA VUELTA" A TÀRREGA
Una Vuelta a Espanya que, és evident, no va amb nosaltres. I això és el que volem que quedi clar. Per això el mateix dia 22, a l'hora prevista que passin per Tàrrega, repartirem banderoles estelades a la gent que s'acumuli per tot el tram urbà del recorregut que faci la caravana ciclista. I si algú vol dur-hi estelades grans o domassos del sí, endavant.
Tenim molt clar que els realitzadors de TVE són "professionals" i evitaran que per la tele surtin estelades o símbols independentistes mentre emetin la cursa. Però no ho fem per sortir a la tele. Ho fem perquè tothom, tant els nostres conciutadans com els que formen part de la Vuelta, vegin, en l'única etapa que transcorre per Catalunya, que l'independentisme és present arreu. Que després ho vulguin acceptar públicament o no és cosa seva.

I TENIM MOLTES COSES MÉS
Falta parlar de la marxa de Torxes, de l'acte inaugural de Fira Tàrrega, de les inscripcions a l'11-S i els autocars... Però no hi cap res més. La setmana que ve hi tornarem.