dimecres, 7 de juny del 2017

La força de les urnes

151 - Nova Tàrrega, 8 de juny de 2017

“Aquests propers dies són claus. Ja tenim data i pregunta i aquest diumenge cal que fem a Montjuïc una demostració de força. Demostrarem que l'estat no té prou força per aturar el referèndum”
Aquests propers dies són claus. De fet, a partir d'ara cada dia anirà sent clau.

JA TENIM DATA I PREGUNTA
Durant la setmana s'haurà anunciat la data i la pregunta, tal i com estava previst, del referèndum d'independència de Catalunya.
I per tal que es vegi el suport multitudinari que té aquest referèndum s'ha convocat, per aquest diumenge 11 de juny, una gran concentració a Barcelona, als peus de les simbòliques columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc.

DIUMENGE 11-J, A MONTJUÏC
Sota el lema "Referèndum és democràcia" i organitzada per Assemblea, Òmnium i AMI, aquesta concentració s'ha de convertir en una veritable demostració de força del poble català.
Fa uns dies, en la seva conferència a Madrid, el president Puigdemont va dir que «l'estat no té prou força per aturar tanta democràcia». Que és el mateix que dir que no té prou força per aturar el referèndum. Perquè nosaltres en tenim més, de força. Tenim la força de la gent.
La cosa ja va de debò i és molt important que ens mobilitzem el que faci falta. Un cop més, necessitem que hi siguis. Encarem la recta final i cal que tots empenyem.

DILLUNS 12-J, AL TSJC
La feina s'acumula. Perquè l'endemà, dilluns, Joan Josep Nuet anirà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver permès debatre sobre el referèndum al Parlament de Catalunya.
Com amb la resta de membres de la Mesa del Parlament que han anat a declarar per aquesta causa, també en aquesta ocasió l'acompanyarem davant el TSJC. Cap representant polític que defensi Catalunya no estarà mai sol davant la justícia.
Una justícia que no és igual per tothom. Justament el cas de Nuet demostra l'arbitrarietat dels fiscals a l'hora de presentar denúncies: havent actuat igual que els altres quatre membres de la Mesa duts a judici, la fiscalia el va excloure de la denúncia per que la seva trajectòria política no era independentista. Un motiu més per fer-li costat.

AUTOCARS PER TOTS DOS DIES
Des de Tàrrega per la Independència col·laborem en l'organització d'autocars per tal de facilitar l'assistència massiva a Barcelona, tant diumenge com dilluns.
Diumenge és especialment important i per això hem reservat dos autocars per dur tanta gent com sigui possible a les Fonts de Montjuïc. El preu del tiquet és de 10 euros i els podeu comprar als punts de venta habituals: Cistelleria Grau i Viatges Gris (Caprabo). Sortirem des de l'estació d'autobusos a les 9 del matí.
De cara a dilluns podeu trobar tiquets d'autocar als mateixos punts de venda. Però els hem deixat a 5 euros, assumint part del cost, per tal de facilitar que hi vagi el màxim de gent possible, ja que entenem que en un dia laborable resulta més complicat de poder-hi anar. En aquest cas l'hora de sortida serà a les 6:25 del matí des de la Cafeteria Alba, a la rotonda de sortida de Tàrrega en direcció a Cervera.

ALBERT PONT (CCN) A LA BIBLIOTECA
No podem parar i per això hem programat una conferència amb Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis L'excusa és la presentació del seu llibre "Interès d'estat", que ens servirà per conèixer, per exemple, les intencions que té Espanya de construir la principal terminal de contenidors marítims del sud d'Europa a la marítima... Ciudad Real! Sí, sí, just on hi ha aquell aeroport tant rendible.
Bé, si voleu més perles com aquesta, no us ho perdeu: dijous 15 de juny, a les vuit de la tarda, a la Biblioteca Comarcal.