dimarts, 25 d’abril del 2017

Un llibre, una rosa i un Sí al referèndum

145 - Nova Tàrrega, 27 d'abril de 2017

“Com digué el president Puigdemont, o referèndum o referèndum. Del referèndum (pactat) al referèndum (unilateral) hi ha un pas. Reforcem el primer per legitimar el segon”
Aquest ha estat un Sant Jordi atípic, amb dos dies muntant la parada de l'Assemblea al mercat del llibre i la rosa que enguany s'ha fet tant dissabte com diumenge.

REFERÈNDUM PACTAT
Però ens ha servit per un parell de coses. La primera, per col·laborar amb el Pacte Local pel Referèndum, junt amb la resta d'entitats que en formem part, per recollir signatures de cara a exigir un referèndum pactat. No és que hi confiem especialment des de Tàrrega per la Independència, però no deixen de ser etapes que cal anar superant per demostrar arreu que si el referèndum pactat no ha estat possible no haurà estat pas perquè no ho haguem intentat.
Com digué el president Puigdemont, o referèndum o referèndum. Del referèndum (pactat) al referèndum (unilateral) hi ha un pas. Reforcem el primer per legitimar el segon.

PACTE LOCAL PEL REFERÈNDUM
Segons ha informat el Pacte Local, el nombre de signatures recollides ha estat un èxit: 1.130. Per posar en valor aquesta xifra, la podem comparar amb la campanya "Signa un vot per la Independència" que l'ANC va dur a terme entre 2013 i 2014.
A Tàrrega vam arribar a recollir 2.455 signatures, però per fer-ho vam necessitar organitzar vàries jornades de recollida al llarg de quatre mesos: per la Fira d'Artistes al desembre, pels Tres Tombs a finals de gener...
De tots, el cop que més signatures vam recollir va ser el cap de setmana després de Reis, i en vam aconseguir 1.155. Una xifra pràcticament idèntica a l'actual. Així que el Pacte Local, tenint present la poca difusió feta, pot estar prou satisfet.
Ara cal implicar-hi les entitats i associacions targarines, també.

COMENÇEM LA PRECAMPANYA PEL SÍ
La segona cosa pel que ens ha servit Sant Jordi a l'ANC de Tàrrega és per començar la precampanya a favor del Sí, de cara ja al referèndum del setembre.
El lema d'aquesta campanya és "El canvi ets tu", i el símbol gràfic dominant és un gran Sí dins una bafarada en blanc i amb el fons de molt diversos colors que representen la transversalitat, la diversitat de tendències polítiques que hi ha al darrera, però que totes estan unides per un objectiu comú: el Sí a la nova república catalana.
A la parada vam repartir punts de llibre i domassos amb aquesta imatge. Els domassos se'ns van esgotar abans d'acabar el dia i de punts de llibre pocs en van sobrar.
Demanarem més domassos i ja veurem la manera de fer-los arribar a la gent que vulgui tenir-ne a casa. Cal que omplim els balcons de colors i de positivitat amb aquest Sí al nostre futur.

ASSEMBLEA GENERAL
Aquest proper dissabte, 29 d'abril, farem a Granollers la cinquena Assemblea General Ordinària de l'ANC. Allà aprovarem el full de ruta que ha de guiar els nostres passos durant els propers mesos fins a la celebració del referèndum. I també s'anunciarà com es preveu que sigui la mobilització de l'11-S d'enguany. Un acte que caldrà que sigui flexible en previsió dels diversos escenaris en que ens podrem trobar al setembre.
Suposant que el referèndum es faci en diumenge, com seria el normal, hi ha quatre possibilitats: els dies 3, 10, 17 o 24. Per tant, l'Onze de Setembre o caurà en plena campanya o caurà just l'endemà d'haver fet el referèndum, perquè el primer diumenge potser és massa a prop de l'agost, encara.
Així que aquest 11-S tocarà defensar la victòria del referèndum, ja sigui en futur immediat, ja sigui en present.
N'anirem parlant!