dimarts, 11 d’abril del 2017

Pacte Local pel Referèndum de Tàrrega

143 - Nova Tàrrega, 13 d'abril de 2017

“Des de la Comissió Companys s'ha pres la iniciativa d'impulsar la creació del Pacte Local pel Referèndum de Tàrrega per a fer visible el suport que té el referèndum al nostre país i a la nostra ciutat”
El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) és un espai transversal on hi tenen cabuda totes les persones i entitats que reclamen la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, deixant de banda el seu posicionament.

PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM
La constitució del PNR tingué lloc el 23 de desembre de 2016 al Parlament de Catalunya i substituí el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, creat el 2013 amb l'objectiu d'impulsar el 9-N.
El comitè executiu està format per Joan Ignasi Elena (coordinador), Maite Arqué, Jaume Bosch, Francesc de Dalmases, Carme-Laura Gil, Itziar González, Francesc Pané i Carme Porta.
El passat mes de gener es van presentar el manifest, els objectius, el full de ruta i els programa de treball del pacte.
Actualment el PNR impulsa una recollida massiva de signatures per fer possible el Referèndum, en una campanya que començarà per Sant Jordi i durarà poc més d'una setmana, fins l'U de Maig.
Els Pactes locals, la reproducció en l'àmbit local del Pacte Nacional, són la peça clau per a fer visible el suport que té el referèndum al nostre país i implicar entitats molt diverses en la defensa d'aquest objectiu.

PACTE LOCAL PEL REFERÈNDUM
A Tàrrega, des de la Comissió Companys –creada anys enrere per coordinar els actes d'homenatge al president Companys i integrada per deu partits i entitats locals de diferents àmbits (Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d'Unitat Popular, Casal Popular El Rostoll, Comú de Tàrrega, Demòcrates per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Moviment d'Esquerres, Òmnium Cultural, Partit Demòcrata Europeu Català i Sumem per Tàrrega)– s'ha pres la iniciativa d'impulsar la creació del Pacte Local pel Referèndum de Tàrrega (PLR).
La reunió constitutiva del PLR, prevista per al dimecres 12 d'abril, ha de servir per fer-ne la constitució formal, crear una comissió de seguiment i triar-ne un portaveu.
Les tasques de la comissió de seguiment seran dues bàsicament: preparar la presentació pública del Pacte Local, prevista per al dimarts 18 d'abril, i preparar les activitats per Sant Jordi a Tàrrega. Addicionalment, també vetllarà per incorporar al PLR el major nombre possible d'entitats.

GRAN ACTE FINAL AL MAIG
Per concloure els seus treballs el PNR prepara un gran acte per aquest mes de maig. En aquest s'exhibiran els suports rebuts tant des de l'estat espanyol com a escala internacional per a la celebració d'un referèndum, així com el conjunt d'adhesions al manifest a favor del referèndum que s'hauran recollit en aquests mesos.
Estem davant, doncs, del repte d'aconseguir el màxim d'adhesions a aquest manifest.
Elena, en anunciar aquest acte en una entrevista al 3/24, també va denunciar que l'actitud oficial del PSC no respon al posicionament de la majoria del seu electorat, que creuen que s'ha de votar. Com que estem convençuts que això és així, cridem a tots els demòcrates, sigui quina sigui la seva filiació política, a signar l'adhesió a aquest manifest que l'únic que demana és que sigui la ciutadania, a través del seu vot, qui decideixi el futur d'aquest país.