dimarts, 27 de setembre del 2016

S'està perfilant el futur del procés

117 - Nova Tàrrega, 29 de setembre de 2016

“RUI: Gent que estaria disposada a votar sí en un referèndum, quan hi ha eleccions no vota partits independentistes i ho fa a partits amb un discurs més ambigu en aquest aspecte, però amb un accent social més radical”
Fa un parell de setmanes destacàvem que enguany no hi havia cap gran fita a curt termini que mobilit-zés el país després de l'11-S. Fa dos anys havíem tingut la consulta del 9-N i l'any passat les eleccions del 27-S. Però enguany res de transcendental a la vista. O sí?
Si bé és cert que no hi ha res en que l'ANC i la ciutadania en general puguem incidir directament, això no treu que tinguem per endavant qüestions importants de cara al futur del país i del procés com són tant la qüestió de confiança del president Puigdemont, aquesta setmana, com el debat de política general, la setmana entrant.

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA
És el primer escull a superar. Un any i un dia després de les històriques eleccions del 27-S que per primer cop va donar un Parlament amb majoria de diputats independentistes, el president Puigdemont haurà encarat la qüestió de confiança que va anunciar després de no poder aprovar els pressuposts de la Generalitat d'enguany.
L'expresident Mas ja va oferir aquesta opció a mig mandat si la CUP acceptava investir-lo. Quan van forçar el seu famós pas al costat semblava que, a canvi, tindríem una certa estabilitat i ens podríem estalviar aquests estira-i-arronsa. Però es veu que no.
Quan es publiqui aquest article en sabrem ja el resultat. En principi no cal esperar sorpreses, perquè la CUP va anunciar fa dies que hi donaria suport. Això no treu que, en vistes d'experiències anteriors, no es pugui dir blat fins que sigui al sac...

DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Un cop superada la qüestió –cal esperar–, es presenta la setmana entrant el debat de política general del Parlament de Catalunya. Aquest hauria de ser el debat on s'acabin de plantejar les propostes del proper curs polític 2016-2017. Un curs en que l'examen final haurà de servir per "aprovar" la indepen-dència.
I a continuació, se suposa que entre finals d'octubre i primers de novembre, tindrà lloc al Parlament el debat pressupostari per al 2017.
Mal que costi, ara és hora de confiar que els polítics que ens representen al Parlament sabran ser dignes del mandat que van rebre i no tibaran la corda excessivament en clau interna de partit.

FULL DE RUTA: RUI
La CUP planteja el referèndum unilateral de forma exclusiva com a pas per culminar el procés. Puigde-mont també hi aposta, sempre i quan sigui vinculant i jurídicament segur.
Des de l'ANC també advoquem pel referèndum, però sense descartar la DUI. El RUI es proposa per mirar d'augmentar la majoria social a favor de la independència, provant de recuperar aquelles persones que apostaven pel dret a decidir.
A Tàrrega la força del vot independentista és clara. Però en altres llocs, especialment l'àrea metropolitana de Barcelona, força gent que estaria disposada a votar sí en un referèndum, quan hi ha eleccions no vota partits independentistes i ho fa a partits amb un discurs més ambigu en aquest aspecte, però amb un accent social més radical.
El que aquests partits obliden –expressament– és explicar que per dur a terme les polítiques socials proposades calen diners, i no en tindrem mentre els impostos que paguem aquí els reparteixi l'estat espanyol. És a dir, mentre no siguem independents.

ELECCIONS BASQUES I GALLEGUES
Poca cosa a dir. Tot segons el guió previst. Fins i tot les declaracions del president electe gallec, que dos dies abans de tancar la campanya electoral va dir que "no es pot negociar amb la pistola del separatisme damunt la taula, de la mateix manera que no ho vam fer quan qui duia la pistola era ETA". Relacionar Catalunya amb ETA surt de franc a Espanya. Fins i tot té premi. Un motiu més per dir "ja us ho fareu!".

CONCURS D'ESTELADES
Per acabar, recordar-vos que aquest divendres 30 de setembre és el darrer dia per presentar estelades al concurs QUEBEC-CAT, dotat amb un premi de 2.000 euros en metàl·lic. Si us afanyeu, encara sou a temps d'enviar la foto de la vostra estelada.

dimarts, 20 de setembre del 2016

Concurs d'estelades QUEBEC-CAT

116 - Nova Tàrrega, 22 de setembre de 2016

“L'estelada que es presenti a concurs ha d'haver estat creada aquest any 2016 i la seva ubicació ha de trobar-se dins el municipi de Tàrrega... no poden ser creacions virtuals o dibuixos, sinó que han de respondre a objectes reals”
La iniciativa neix d'un targarí, Paulino Cucurull, però que ja fa molts anys que està establert al Canadà. D'aquí que aquest concurs dugui per nom QUEBEC-CAT, tot i que l'organitza a través de la seva empresa amb seu a Barcelona, Daph d'Ondara.
Cal reconèixer que, d'entrada, ens va sorprendre la trucada des de Ràdio Tàrrega, just el dia que a Tàrrega s'organitzava la Marxa de Torxes, per informar-nos d'aquesta iniciativa. I encara més quan se'ns va dir que s'havia pensat amb Tàrrega per la Independència per conformar el jurat d'aquest concurs. No cal dir que vam acceptar la proposta encantats.

COMPOSICIÓ DEL JURAT
El jurat està format per tres persones. D'una banda Josep Giribet, artista targarí d'un prestigi professional fora de tot dubte, amb amplíssima experiència, que aportarà els seus coneixements per valorar la dificultat i qualitat tècnica de les creacions, així com el seu criteri artístic.
D'una altra Assumpta Pijuan, @spika59, és una activista del twitter amb més de 2.500 seguidors. El quíntuple dels que tenim a @ANCtarrega, per posar-ho en context. Aprofitem per animar-vos a que ens seguiu! També present a Instagram amb fotos de gran bellesa, la seva sensibilitat i criteri estètics són valors a tenir en compte.
Finalment completa la terna Salvador Bori, actual coordinador de la territorial de Tàrrega de l'Assemblea i dissenyador de l'estelada de foc que el maig de 2013 va omplir l'Hort del Barceloní amb 16.751 espelmes.

UN PREMI DE 2.000 EUROS
Certament el concurs ha obtingut una certa repercussió perquè se n'han fet ressò diversos mitjans d'abast nacional. Segurament això, i la suculència del premi, dotat amb un import de 2.000 euros, ha fet que haguem començat a rebre ja propostes. Malauradament alguna d'aquestes no podrà concursar per incompliment d'una de les normes, i és que per participar l'estelada ha d'estar ubicada físicament a Tàrrega.

BASES DEL CONCURS
Si us interessa participar al concurs podreu trobar el detall de les bases del concurs tant a la web de Ràdio Tàrrega (www.radiotarrega.cat) com a la nostra (www.assemblea.cat/tarrega).
En resum, però, les normes són força senzilles i es resumeixen en dues: l'estelada que es presenti a concurs ha d'haver estat creada aquest any 2016 i la seva ubicació ha de trobar-se dins el municipi de Tàrrega. Aquesta segona condició n'implica una tercera, i és que les estelades no poden ser creacions virtuals o dibuixos, sinó que han de respondre a objectes reals.
Per participar al concurs heu de fer una foto de l'estelada i enviar-la a esteladatarrega2016@gmail.com. La data límit per acceptar propostes finalitza a les dotze del migdia del divendres 30 de setembre, o sigui que afanyeu-vos a presentar la vostra estelada.
El nom de la persona guanyadora es farà públic en directe per Ràdio Tàrrega dues setmanes després, el 14 d'octubre.

PARTICIPEU-HI!
Si no teniu cap estelada espatarrant, encara sou a temps de crear-ne una. Sigueu imaginatius, feu-li una foto i envieu-la a concurs. Podeu endur-vos 2.000 euros!

dissabte, 17 de setembre del 2016

Concurs d'estelades QUEBEC-CAT

Queden menys de dues setmanes per participar-hi! Divendres 30 de setembre, a les dotze del migdia, finalitza el termini per presentar propostes.

Crea la teva estelada més espaterrant i guanya 2.000 euros! El concurs l'organitza Daph d'Ondara S.L i Tàrrega per la Independència fa de jurat.

Trobareu les bases del concurs aquí, però bàsicament es poden resumir en tres:
  • ha d'haver estat creada aquest 2016
  • ha de ser al municipi de Tàrrega
  • no pot ser un dibuix o muntatge digital, sinó que ha de ser material.
No esperis més i envia la foto de la teva estelada a esteladatarrega2016@gmail.com.

divendres, 16 de setembre del 2016

Carme Forcadell PREMI ESTEL 2015

De: ANC Bellpuig
Data: 15 de setembre de 2016, 23:44
Assumpte: Carme Forcadell PREMI ESTEL 2015

Benvolguts companys i companyes,

Des de la Territorial de Bellpuig us fem partícips d'aquesta informació que creiem pot ser del vostre interès:

Aquest any es dóna la particularitat que en l'edició del premi Estel 2016, que atorga l'Ajuntament de Bellpuig, podrem gaudir de la presència de la nostra entranyable ex-presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, qui va ser guardonada amb aquest premi en la seva edició anterior i enguany ens proposarà el seu manifest.

Hi haurà també l'exposició de les 10 lones que exposen els greuges del Tribunal Constitucional.

Si aquest és el vostre interès, ens agradaria compartir aquest acte amb vosaltres.

Cordialment,

Bellpuig per la independència

dimarts, 13 de setembre del 2016

Lleida, Diada 2016 (vídeo)

Des de Tàrrega per la Independència agraïm un any més la tasca de Josep Giribet, que ens torna a obsequiar amb el seu testimoniatge enregistrat en vídeo de la participació targarina, urgellenca, lleidatana i pirinenca a la manifestació d'aquest diumenge, la més nombrosa mai vista a Lleida. Un altre Onze de Setembre per no oblidar!

A Lleida, més independentistes que mai

115 - Nova Tàrrega, 15 de setembre de 2016

Un cop més la resposta de la gent ha estat massiva: gràcies! La manifestació d'aquest 11-S ha estat un èxit sense comparació possible amb qualsevulla altra que s'hagi organitzat a Lleida. Probablement la xifra de 120.000 persones donada per l'organització sigui exagerada. Però el que és segur és que la xifra que va dir la guàrdia urbana de Lleida, 27.000 persones, respon a criteris polítics dels caps d'un cos policial que depèn d'un govern municipal socialista en coalició ni més ni menys que amb els de Ciudadanos.

S'ha parlat de la falta d'èpica d'aquesta Diada. Pot ser sí. Potser la gent ja està acostumada a manifestar-se cada Onze de Setembre, ha esdevingut rutinari en certa forma i hi ha gent que acaba pensant que si no hi va no passa res. De ser així, evidentment és un problema nostre, dels organitzadors, per no saber transmetre prou bé que segueix sent important manifestar-se de cara al món.

El que sí que ha diferenciat aquesta d'altres diades és el futur immediat. L'any passat l'11-S representava, com qui diu, el tret de sortida de la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S. Fa dos anys es presentava com l'avantsala del que havia de ser la consulta, finalment procés participatiu, del 9-N. Enguany, però, no tenim res d'especial a fer a partir d'ara. Només ens queda esperar que Govern i Parlament culminin els divuit mesos previstos per finalitzar el procés, tot 'vigilant' perquè els partits no en facin de les seves. Especialment pel que fa a la moció de confiança prevista per a finals d'aquest mes.

A Tàrrega hem mobilitzat, directament, menys persones. Amb autocars, una tercera part de les que l'any passat vam dur a la Meridiana. És evident que el fet de fer-ho a Lleida ha facilitat que molta més gent s'hi hagi desplaçat amb el seu cotxe particular. També ho és que la Fira de teatre pot haver fet quedar-se algú. Serà difícil, doncs, poder quantificar en quina mesura la participació targarina ha disminuït o no respecte anys anteriors. No obstant, això no vol dir que no estiguem més que satisfets de la resposta general que hem obtingut.

I ara toca concurs d'estelades. Com ja deveu saber a través de Ràdio Tàrrega, l'empresari targarí instal·lat al Quebec, Paulino Cucurull, ha organitzat un concurs d'estelades amb un premi en metàl·lic prou important –2.000 euros– del qual Tàrrega per la Independència en serà el jurat. La setmana vinent mirarem de parlar-ne amb una mica més de detall, però el concurs acaba amb el setembre, o sigui que si voleu saber com participar-hi, entreu a la nostra web o la de Ràdio Tàrrega per consultar les bases del concurs.

En resum: moltes gràcies per ser-ho i per ser-hi! Per ser independentistes i per ser al lloc que toca cada 11-S. Gràcies de tot cor.

dilluns, 12 de setembre del 2016

El targarí Paulino Cucurull organitza un concurs d’estelades dotat en 2.000 euros

12/09/2016
El targarí Paulino Cucurull organitza un concurs d’estelades dotat en 2.000 euros
L’empresa DAHP D’ONDARA S.L., del targarí Paulino Cucurull, organitza el Concurs d’estelades QUEBEC-CAT amb una dotació de 2.000€.

El jurat format per tres membres de Tàrrega per la Independència, valorarà especialment la originalitat, la dimensió i la dificultat en l’execució.

Les estelades han d’haver estat creades aquest any 2016 i s’han de trobar dins del municipi de Tàrrega.

Per tal de poder-hi participar s’ha d’enviar una fotografía a esteladatarrega2016@gmail.com. La data límit de participació és a les 12:00 hores del dia 30 de setembre.

El nom del guanyador es sabrà en directe per Ràdio Tàrrega (92.3 fm) a les 11:00 del matí del 14 d’octubre de 2016.

Paulino Cucurull és un important empresari targarí que ja fa anys que viu al Quebec.

Podeu consultar les bases del concurs en el següent document.

Annex: BASES DEL CONCURS (pdf 351.71KB)

diumenge, 11 de setembre del 2016

Una Diada més, MOLTES GRÀCIES!

Als que heu vingut i als que no heu pogut.

Als que ens heu ajudat i ens heu animat en tot moment.

Als que cada dia aneu empenyent més i més per construir la nova República Catalana.

Als quatre gats (vegeu fotos) que éreu a Lleida... moltes, moltes, moltes gràcies!


Sortida dels autocars des de Tàrrega

Bon dia,

Tot i haver-ho esmentat en anteriors missatges, el correu d'ahir no especificava des d'on sortirien els autocars.

Els autocars sortiran des del carrer Joan Tous, al costat de l'Hort del Barceloní on hi ha el que es coneix popularment com "La Tassa".

L'hora de sortida és a partir de 2/4 de 3 del migdia. Els autocars aniran sortint gradualment a mesura que es vagin omplint. Els autocars arribaran a les dues i, com cada any, no s'obriran les portes de tots alhora, de manera que en tot moment només hi haurà un parell d'autocars amb les portes obertes. És una mesura per garantir que l'emplenament de cada autocar sigui el més ràpid possible. Preguem que en tot moment seguiu les instruccions que anireu rebent dels responsables dels autocars. De totes maneres, la diferència entre la sortida del primer i del darrer no passarà de deu minuts.

Les places no van numerades. Per tant les colles, grups... són lliures de pujar a l'autocar que vulguin i seure en el seient que vulguin. Tingueu consideració, en tot cas, a les persones que puguin presentar necessitats especials.

En arribar a Lleida els autocars NO ens deixaran al costat del riu, sinó directament a la zona prevista per a l'aparcament dels autocars, darrera dels Camps Elisis. Fixeu-vos on aparca l'autocar, perquè n'estarà ple i després l'haureu de tornar a trobar a l'hora de marxar.

L'any passat vam repartir als autocars els punters verds que després es van fer anar durant la Via Lliure. Enguany l'organització ha decidit que els punts que haurem d'enlairar durant la concentració només es repartiran directament al tram. O sigui que quan arribem allí trobarem voluntaris que els estaran repartint i que us demanaran la voluntat si és que voleu col·laborar econòmicament.

Enguany sí que hi haurà lavabos mòbils. N'hi haurà en un parell d'espais, a la zona dels trams mateix. i com sempre, també es podrà recórrer a bars, comerços...

Altres consells d'ordre pràctic:
  • dur beguda suficient per tot el dia, així com menjar si ho considereu convenient.
  • dur ràdios "clàssiques", a piles. No confieu en els mòbils perquè en aglomeracions d'aquest tipus els serveis de telefonia mòbil acostumen a fallar bastant.
  • dur alguna cadireta plegable els que tingueu dificultats per seure a terra.
  • dur roba i calçat còmodes. I si la teniu, la samarreta blanca A PUNT.
  • respectar les instruccions dels voluntaris d'organització. Sigueu flexibles si per qüestions operatives acabem fent cap a un tram diferent del que teníem assignat prèviament.

Desenvolupament de la tarda.
  • A les 17.14, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l'inici de l'acció.
  • A continuació es llegirà una part del manifest comú i sonarà una cançó instrumental.
  • Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música.
  • Tot seguit farà l'acció Berga, després Salt, Tarragona i finalment Barcelona.
  • Per a culminar l’acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts tots alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres aixecaran pilars que simbolitzaran els valors de la República catalana. Un país que batega!

De cara a la tornada, els responsables dels autocars us informaran de tot el necessari durant l'anada. En arribar a Tàrrega, baixarem al mateix lloc des d'on hem pujat, al carrer Joan Tous.

dissabte, 10 de setembre del 2016

RECORDEU-HO! Demà, Onze de Setembre, cap a Lleida: estem A PUNT

Aquest és, segurament, el darrer correu que us farem de cara a ser a Lleida aquest Onze de Setembre.

Només us volem fer una petició i els darrers recordatoris.

Fa uns dies vam fer una crida als nostres associats, simpatitzants i col·laboradors per tal de fer de voluntaris a Lleida. Però l'organització creu que en faran falta més, encara. Tothom que pugui, especialment els que hi aneu al matí pel vostre compte, quan arribeu allà oferiu-vos per fer de voluntari allà mateix. Els que hi anem en autocar, com que hi arribarem ja poc abans de començar, no podem ser-ho.

Els que marxem en autocar, recordeu que sortiran a dos quarts de tres en punt del migdia. El darrer esperarà deu minuts més, com a màxim. L'hora de sortida de Lleida per tornar que està prevista és a les set de la tarda. Procureu ser puntuals per respecte als que tenen comprades entrades per espectacles de la Fira.

Recordeu també que abans, a partir de la una del migdia, es fan els actes institucionals de commemoració local de l'Onze de Setembre, organitzats per l'Ajuntament de Tàrrega. Es fan a la plaça de Rafael Casanova, com cada any, i us convidem i animem a participar-hi també, com sempre.

I poca cosa més queda per dir. Aquest diumenge sortiu cap a Lleida, passeu-vos bé, i gaudiu d'un dia que serà recordat pels llibres d'història. Dies com aquest són els que ajuden per acabar d'empènyer i aconseguir l'objectiu final. Som República Catalana. Estem a punt.

Moltes gràcies a tots!

divendres, 9 de setembre del 2016

Inscriu-te a apunt.assemblea.cat i vine a Lleida amb autocar

Algú potser trobarà pesats tants correus aquests darrers dies... Potser és cert que en fem massa de missatges, però també ho és que molta gent es desperta a darrera hora. I alguns, de vegades, una mica tard...

Ahir dijous, durant la inauguració de la Fira, encara hi havia qui, en trobar algú de l'ANC preguntava: que us queden samarretes per l'11-S? Amb una voluntat de servei encomiable per part del nostre responsable de marxandatge, ahir encara va arribar-se a Mollerussa per agafar-ne unes quantes més, per encàrrec, però ara sí que ja no ens queda res més.

No patiu, però, perquè a Lleida, als Camps Elisis, hi haurà el mateix diumenge unes 1.500 samarretes més per vendre.

També ens queden per vendre els darrers tiquets d'autocar. Avui, dia festiu a Tàrrega, estan tancades les botigues on venen tiquets, però no els locals com ara la Pastisseria El Pati, el Forn Balcells, o el Bar de les piscines. I dissabte al matí tornarà a estar oberta, encara, la Cistelleria Grau.

Aprofiteu aquestes darreres hores per comprar tiquets d'autocar. De ben segur que serà l'opció més pràctica per als que vulgueu aprofitar el temps al màxim. Com més ens apropem a l'Onze més hi ha la sensació que l'èxit, un cop més, serà rotund però que, en contrapartida, els problemes de mobilitat seran molt importants. Que és un eufemisme per no dir, directament, que costarà Déu i ajuda trobar aparcament a Lleida si no marxeu ben d'hora ben d'hora al matí... Recordeu que al dossier que us vam enviar ahir podeu consultar-hi un mapa detallat de les zones d'aparcament previstes per als vehicles particulars.

Aquest Onze és molt important. Tots ho han estat fins ara, i aquest serà el que més. Tingueu present que, com va dir algú, qui acabarà decantant la balança no serà el que és independentista de tota la vida. Qui l'acabarà decantant serà l'últim en haver-se'n fet. Aquell que, passant del plat dependentista a l'independentista, amb el seu darrer gra de sorra, tombarà l'equilibri definitivament. Això no treu que absolutament tots siguem molt importants: fan falta tots els grans de sorra junts per fer una muntanya.

Un darrer comentari abans d'acabar. Sabeu que aquests darrers mesos hem estat especialment actius durant la campanya d'estiu, organitzant activitats cada setmana: les creus, les espelmes, el cinema a la fresca, els maniquins, les sabates grogues, el país en construcció... Agraïm el reconeixement que Nova Tàrrega ha fet de tota aquesta activitat traient-nos en portada aquesta setmana i dedicant a l'interior una doble pàgina a color amb un recull de fotos de totes aquestes accions. Gràcies! A NT i a totes les persones que hi heu col·laborat participant-hi.

Estem a punt per la nova república que construïm entre tots i per tothom. Aquesta diada, som República Catalana. Així que activa't, mou-te, inscriu-te a apunt.assemblea.cat i vine, diumenge, a la manifestació més gran que mai s'haurà pogut veure a Lleida.

dimecres, 7 de setembre del 2016

RECORDEU-HO!! Aquest vespre, 5a Marxa de Torxes

A partir de les 9, recollida i venda de torxes, i també de tiquets d'autocar per anar a Lleida l'11-S.

A partir de les 10, inici del recorregut de la Marxa de Torxes, amb els Grallers de la Barra

dimarts, 6 de setembre del 2016

Ei! T'has inscrit a la Diada?

Si ja t'has inscrit a la manifestació d'aquest 11-S, quatre coses que convé saber:
  • Autocars:
    • Sortiran de Tàrrega a partir de dos quarts de tres de la tarda, des de La Tassa, al carrer Joan Tous.
    • No feu tard (el darrer autocar sortirà a dos quarts i mig), però tampoc hi aneu amb més temps del necessari. Molta gent prefereix el cotxe, o sigui que no hi haurà tants autocars com altres anys i la sortida serà més fàcil.
    • A més, els organitzadors assistirem als actes institucionals de la Diada, a la plaça de Rafael Casanova (us convidem a anar-hi, també), que comencen a la una del migdia, o sigui que arribarem amb el temps just.
    • Tot i que no es pot preveure amb precisió, cal suposar que a partir de les set de la tarda, o potser abans, començarem a sortir de Lleida per tornar a casa. Estigueu atents a les instruccions dels responsables d'autocar.
    • Encara podeu comprar tiquets d'autocar al bar de les piscines, a Viatges Gris, Cistelleria Grau, Forn Balcells i Pastisseria el Pati. I demà dimecres, mentre preparem la Marxa de Torxes, a la plaça de les Nacions.
  • Vehicles particulars:
    • S'habilitaran aparcaments al Camp d'Esports del Lleida i també a la zona comercial a l'esquerra de Cappont (zona Media Markt, Decathlon, Mestre).
    • Semblen pocs aparcaments. O sigui que sortiu amb temps per trobar lloc on deixar el cotxe. No compteu que amb mitja hora us plantareu a Lleida i ja està.
    • Seguiu sempre les indicacions dels voluntaris i les autoritats.
  • Manifestació:
    • Com ja és prou conegut, es fa de forma descentralitzada entre Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.
    • Els trams s'han repartit per comarques. A la gent de l'Urgell ens correspon omplir el tram 4. A Lleida, òbviament.
    • Una curiositat: els maniquins que vam fer a Tàrrega aquest agost per l'acció "Un estat que col·lapsa", amb els que vam omplir el carrer Carme, s'utilitzaran com a separadors de tram.
    • Un cop al tram, es repartiran uns punts (a l'estil dels punters de l'any passat a la Meridiana) que caldrà aixecar tots junts quan s'indiqui fent l'efecte d'un batec.
    • L'acte començarà a les 17:14 des de Lleida. Després els batecs es reproduiran successivament a les altres ciutats. Al final hi haurà un gran batec simultani que connectarà totes les poblacions.
    • La durada prevista de la manifestació és d'una hora aproximadament.
  • Recomanacions bàsiques:
    • Dur roba i calçat còmodes. I si la tens, la samarreta A PUNT.
    • Dur gorra, barret o qualsevol altra cosa que pugui servir per protegir-se de la calor. També protector solar.
    • Dur aigua suficient, tot i que hi haurà barres per comprar begudes. Cal preveure una calor important a Lleida ciutat.
    • Dur, en cas necessari, alguna cadireta, tamboret...

I si encara no t'has inscrit... a què esperes?

Necessites més motius per apuntar-te? Qui estarà més content si et quedes a casa? Rajoy, Sánchez i Rivera? O Puigdemont, Junqueras i Gabriel?

Doncs això: els polítics catalans van darrera el poble. I els polítics espanyols... van de cul!

Inscriu-te ja a la Diada de l'11S!

11-S-2016: cap a Lleida per la independència

114 - Nova Tàrrega, 8 de setembre de 2016

Falten només dos dies per al diumenge 11-S, un dia molt especial. Especial perquè estarem al darrer dia de la fira de teatre. Especial perquè aquest cop la manifestació és a Lleida i no a Barcelona o a la costa. Especial perquè serà des del campanar de la Seu de Lleida que es donarà el tret de sortida a la manifestació descentralitzada. Especial perquè estem enfilant ja la segona meitat del període de 18 mesos que han de culminar amb la creació del nou estat. Com va dir el president de l'ANC, Jordi Sànchez, o acabem aviat amb el procés, o el procés acabarà amb nosaltres. Així que ja va sent hora de posar la directa.

Potser no sereu a temps de comprar tiquets d'autocar, o potser sí. Divendres és festa major i alguns dels establiments col·laboradors estaran tancats, tot i que amb la Fira sí que estaran oberts el forn Balcells, la pastisseria El Pati i també el Bar de les piscines, fins diumenge al matí si cal. És possible,però, que abans haguem cobert ja totes les places disponibles i no quedin tiquets. De totes maneres, val la pena que ho proveu. Tot i que al principi el ritme de venda de tiquets va ser més lent de l'habitual, al final la cosa s'ha anat animant i hem hagut de llogar més autocars dels que estaven prevists inicialment.

En tot cas sou a temps d'apuntar-vos a la web. Segurament molts ho trobareu feixuc o innecessari. Perquè apuntar-se un altre cop? Que no saben qui som, ja, els de l'ANC (i els del CNI)? Si, tots ens coneixem... Però de cara a l'organització és molt important disposar d'una estimació prèvia de la gent que anirà a cada punt. I també és molt important per tal d'aconseguir major repercussió mediàtica. Com més inscrits hi hagi, més atenció rebrem dels mitjans de comunicació. Per això cal que us inscriviu a apunt.assemblea.cat.

I també sou a temps de venir a Lleida, ni que no us apunteu. Necessitem que tots els que tants cops heu respost a la nostra crida, ho torneu a fer. Cal omplir Lleida amb la quantitat més nombrosa de manifestants que s'hi hagi vist mai. Cal demostrar perquè Lleida, junt amb Girona, és la terra més independentista de Catalunya. I cal que es vegi un altra vegada perquè a l'Urgell, junt amb el Pla i les Garrigues, som els que tenim major proporció de vot independentista cada cop que hi ha eleccions. No permeteu que el cansament us venci, perquè aleshores qui vencerà serà l'estat espanyol.

Els autocars començaran a sortir des de la Tassa a partir de dos quarts de tres. Enguany tornarem a sortir des del carrer Joan Tous, com l'any passat. No arribeu tard, perquè el darrer autocar sortirà a dos quarts i mig de tres, però tampoc no us presenteu amb massa antelació. Penseu que els organitzadors hi arribarem només un quart d'hora abans ja que també assistirem als actes institucionals de l'Ajuntament, a la plaça de Rafael Casanova, que començaran a la una del migdia, als que us animem a participar-hi. L'hora de tornada, com sempre, és difícil de predir, però cal suposar que per allà a les set, com a molt tard, començarem a sortir de Lleida cap a casa.

L'11-S és una gran manifestació i una gran festa. I també una gran aglomeració de gent, de forma que calen una sèrie de recomanacions bàsiques, com sempre: porteu protector solar, aigua suficient, alguna cadireta si us convé seure, gorra o barret, paraigua o para-sol, vanos.. I per als que hi aneu en vehicle particular, recordeu que els llocs previstos per deixar el cotxe són els aparcaments de les zones comercials de l'entrada de Lleida (a l'esquerra de l'antiga N-II, actual LL-11) abans d'arribar al pont nou, a banda del Camp d'Esports del Lleida.

Per a nosaltres, tot és A PUNT, i no esperarem més! Som República Catalana. L'estem construint entre tots. També a Tàrrega. També a l'Urgell. Omplim Lleida. Estem a punt.

dilluns, 5 de setembre del 2016

AVUI, a mercat, "República Catalana en construcció". I dimecres, Marxa de Torxes.

Aquest dilluns fem la darrera acció a Tàrrega de la campanya d'estiu que hem anat fent les darreres setmanes.

Aquest cop no és una acció de denúncia de l'estat espanyol, sinó una acció en positiu. Una acció per remarcar que estem construint un país nou: "República Catalana en construcció".

Apropeu-vos a la parada informativa de Tàrrega per la Independència d'aquest dilluns a mercat i veure-ho els elements propis d'una construcció, amb un muntatge on us podreu fer una fotografia per endur-vos-la de record.

Aprofiteu també per comprar tiquets d'autocar. Hem ampliat el nombre d'autocars, però cal omplir-los!!

I recordeu que aquest dilluns és el darrer dia que acceptem comandes de samarretes. Si les que tenim en estoc no us van bé, podeu fer la comanda -deixant-la pagada- i en un parell de dies les rebrem i podreu anar a recollir-les a Viatges Gris. Tingueu present que divendres és festiu local a Tàrrega per la Festa Major, o sigui que les hauríeu d'anar a recollir entre dimecres a la tarda i dijous.

D'altra banda, dimecres farem la tradicional Marxa de Torxes, organitzada conjuntament amb el Casal popular El Rostoll, com en anys anteriors. Com ja hem explicat, en no poder fer-la el dia 10 per coincidir amb els actes de la Fira, ens hem vist obligats a avançar-la a aquest dimecres 7 de setembre. Esperem, tot i això, comptar amb la vostra participació. Ens concentrarem a la plaça de les Nacions a partir de les 9, que començarem a vendre els tiquets per les torxes a qui no els hagi comprat anticipadament. I a partir de les 10 de la nit començarà el recorregut pels carrers de Tàrrega.


divendres, 2 de setembre del 2016

Darrers tiquets d'autocar a 5 euros

Hola!

La bona notícia és que tenim pràcticament plens tots els autocars que havíem reservat inicialment i n'hem de contractar més.

La mala, és que el preu ja no podrà ser a 5 euros, com fins ara, i així que s'acabin els tiquets actuals, els nous seran a 8 euros.

Afanyeu-vos a comprar el vostre! Probablement aquesta tarda (demà al matí com a molt tard), ja s'hauran esgotat. Els que queden a aquest preu són tots a Cistelleria Grau, al carrer Santa Anna cantonada amb avinguda Catalunya.

D'altra banda recordeu que si voleu la samarreta de l'11-S la podreu trobar a la parada informativa que posem cada dilluns a mercat, a la cantonada del Pati amb el carrer Carme. O, si voleu, podeu també apropar-vos a Viatges Gris Exprés (al Caprabo de la banda de Cervera). Ens queden encara unes trenta samarretes en estoc. Però si no trobeu la talla que us cal, també podeu encomanar-les (previ pagament). La data límit per acceptar comandes és el proper dilluns 5 de setembre.

A partir de la setmana entrant, començarem ja a donar informació detallada sobre l'hora i el lloc de sortida cap a Lleida.