diumenge, 11 de setembre del 2016

Sortida dels autocars des de Tàrrega

Bon dia,

Tot i haver-ho esmentat en anteriors missatges, el correu d'ahir no especificava des d'on sortirien els autocars.

Els autocars sortiran des del carrer Joan Tous, al costat de l'Hort del Barceloní on hi ha el que es coneix popularment com "La Tassa".

L'hora de sortida és a partir de 2/4 de 3 del migdia. Els autocars aniran sortint gradualment a mesura que es vagin omplint. Els autocars arribaran a les dues i, com cada any, no s'obriran les portes de tots alhora, de manera que en tot moment només hi haurà un parell d'autocars amb les portes obertes. És una mesura per garantir que l'emplenament de cada autocar sigui el més ràpid possible. Preguem que en tot moment seguiu les instruccions que anireu rebent dels responsables dels autocars. De totes maneres, la diferència entre la sortida del primer i del darrer no passarà de deu minuts.

Les places no van numerades. Per tant les colles, grups... són lliures de pujar a l'autocar que vulguin i seure en el seient que vulguin. Tingueu consideració, en tot cas, a les persones que puguin presentar necessitats especials.

En arribar a Lleida els autocars NO ens deixaran al costat del riu, sinó directament a la zona prevista per a l'aparcament dels autocars, darrera dels Camps Elisis. Fixeu-vos on aparca l'autocar, perquè n'estarà ple i després l'haureu de tornar a trobar a l'hora de marxar.

L'any passat vam repartir als autocars els punters verds que després es van fer anar durant la Via Lliure. Enguany l'organització ha decidit que els punts que haurem d'enlairar durant la concentració només es repartiran directament al tram. O sigui que quan arribem allí trobarem voluntaris que els estaran repartint i que us demanaran la voluntat si és que voleu col·laborar econòmicament.

Enguany sí que hi haurà lavabos mòbils. N'hi haurà en un parell d'espais, a la zona dels trams mateix. i com sempre, també es podrà recórrer a bars, comerços...

Altres consells d'ordre pràctic:
  • dur beguda suficient per tot el dia, així com menjar si ho considereu convenient.
  • dur ràdios "clàssiques", a piles. No confieu en els mòbils perquè en aglomeracions d'aquest tipus els serveis de telefonia mòbil acostumen a fallar bastant.
  • dur alguna cadireta plegable els que tingueu dificultats per seure a terra.
  • dur roba i calçat còmodes. I si la teniu, la samarreta blanca A PUNT.
  • respectar les instruccions dels voluntaris d'organització. Sigueu flexibles si per qüestions operatives acabem fent cap a un tram diferent del que teníem assignat prèviament.

Desenvolupament de la tarda.
  • A les 17.14, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l'inici de l'acció.
  • A continuació es llegirà una part del manifest comú i sonarà una cançó instrumental.
  • Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música.
  • Tot seguit farà l'acció Berga, després Salt, Tarragona i finalment Barcelona.
  • Per a culminar l’acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts tots alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres aixecaran pilars que simbolitzaran els valors de la República catalana. Un país que batega!

De cara a la tornada, els responsables dels autocars us informaran de tot el necessari durant l'anada. En arribar a Tàrrega, baixarem al mateix lloc des d'on hem pujat, al carrer Joan Tous.