dijous, 18 d’agost del 2016

AVUI, dijous 18/8 - 22:00, cine a la plaça de les Nacions. I dissabte 20/8, acció contra la manca de sobirania al carrer del Carme

D'entrada, un resum:
  1. Avui dijous 18 d'agost, a les deu del vespre, cinema a la fresca a la plaça de les Nacions Sense Estat: "The Singing Revolution" ("La Revolució Cantada").
  2. També avui, al mateix lloc, a partir de dos quarts de nou, començarem a posar a la venda les samarretes de l'ANC per aquest Onze de Setembre. I tiquets d'autocar, és clar!
  3. Demà passat, dissabte 20 d'agost, durant tot el dia, acció de protesta contra la manca de sobirania de Catalunya dins l'estat espanyol. Una acció sorprenent que serem la primera territorial de l'ANC a Catalunya de dur-la a terme.
  4. Agraïment per la col·laboració popular de dissabte passat.

Punt 1:Avui, cinema

Gràcies a un acord entre els propietaris dels drets d'aquesta pel·lícula (els Cinemes Texas, de Barcelona) i l'ANC, les territorials de fora de Barcelona tenim l'oportunitat de poder gaudir d'aquest documental abans no s'exploti comercialment a la capital catalana.

A partir de les deu del vespre, i amb el mateix format de pantalla (8x4 metres) que durant el juliol es fa el cinema a la fresca, a partir de les 10 del vespre podrem veure el documental "The Singing Revolution" en versió original subtitulada al català. "La Revolució Cantada" explica com la massiva participació ciutadana a l'hora de cantar les cançons prohibides pel règim soviètic, entre 1987 i 1991, va propiciar la recuperació d'un estat independent per a Estònia, que aleshores formava part de la URSS.




Punt 2: Autocars i Samarretes

Just avui ens ha arribat el primer lot de samarretes. Són poques i no n'hi ha de totes les talles encara, però sí que les tindrem totes de cara a dilluns vinent, quan posarem una parada informativa a la cantonada entre la plaça del Carme i el carrer del Carme, on podreu trobar tant les samarretes com els tiquets d'autocar per anar a Lleida.

Avui, però, podreu començar a veure-les i a encomanar-les, si cal, ja que posarem la parada a la plaça de les Nacions, una hora i mitja abans no comenci la pel·lícula.

La samarreta d’enguany simula la d’un equip esportiu, un equip de futbol. Té al darrere un 11, en al·lusió a l’Onze de Setembre i al fet que som una pinya, a punt per guanyar. El pit té una variant del motiu gràfic central de tota la campanya, el punt, amb una «R» que remarca quin és el lema: “a punt per la República Catalana”.

El lot costa 15 € i conté la samarreta, un domàs amb el mateix lema que la samarreta, i un retolador per personalitzar-la, bé sigui posant-hi el teu nom, bé escrivint-hi un motiu enginyós. El lot amb la samarreta infantil costa 8 €.

Us recordem la importància de comprar la samarreta oficial de l'ANC, si és que us ve de gust lluir-la. La font de finançament de l'Assemblea es basa en les quotes dels socis i en el marxandatge, del qual les samarretes de l'11S representen la major part dels ingressos. Per això us preguem que no adquiriu les còpies pirata que, amb un disseny similar però no ben bé igual, sempre hi ha oportunistes que posen a la venda.

També us volem recordar que teniu a la vostra disposició tiquets d'autocar a 5 € per anar de Tàrrega a Lleida. El preu és una mica per sota del preu de cost, però volem facilitar al màxim el desplaçament cap a la capital del Segrià. Els punts de venda són, més o menys, els habituals de cada any: Cistelleria Grau, Còpies Maite, Estel ofi-escolar, Forn Balcells, Forn Gabernet, Lo Bar de les Piscines, Pastisseria El Pati i Viatges Gris.

Penseu que, tot i que tothom que vulgui s'hi podrà desplaçar amb el seu vehicle particular, està previst que no es pugui utilitzar per accedir al centre de la ciutat i que s'habilitaran aparcaments a les rodalies. Això amb dues intencions: la principal, evitar col·lapsar la ciutat; la segona, visualitzar les riuades de gent desplaçant-se des de fora cap al centre de la ciutat.




Punt 3: Dissabte 20 d'agost, acció contra la Manca de Sobirania

A partir de les deu del matí, i fins al vespre, durem a terme l'acció "Un estat que col·lapsa". Potser resultaria tant o més entenedor dient que immobilitza o que paralitza. En definitiva, es tracta de denunciar l'actitud d'aquest estat espanyol, que frena les nostres iniciatives legislatives, però també les comercials i les de tota índole. Les tant criticades "ambaixades catalanes" a l'estranger són, bàsicament, oficines comercials per promoure les inversions tant de l'estranger a Catalunya, com de les empreses catalanes a l'estranger.

L'espanyol és un estat que ens ofega econòmicament i que ens presta els nostres propis diners (que recapta en imposts i no inverteix aquí) i encara ens en fa pagar interessos!

Aquest estat no ens deixa avançar. Ens té palplantats. Ens té paralitzats, com ninots. No ens deixa moure. I això,aquesta manca de sobirania, és el que d'una forma simbòlica ben evident denunciarem aquest dissabte. Us hi esperem!


Punt 4: Agraïment per la col·laboració popular en l'acció de dissabte passat

El passat dissabte 13 d'agost el vam dedicar a l'acció "Un estat insensible" per denunciar unes institucions espanyoles (govern, tribunal constitucional) als que tant els hi fa el patiment de la gent que pateix pobresa energètica i no té els recursos suficients per evitar que els hi tallin els subministraments bàsics d'aigua, llum i gas. Ho vam representar a les escales del Pati, davant del monument als Països Catalans, amb centenars d'ampolles de vidre amb espelmes, que és el que normalment utilitzem quan ens quedem sense llum a casa.

Gairebé 500 espelmes que, malgrat la marinada, vam aconseguir d'encendre en la seva totalitat gràcies a la tossuderia de la gent que ens hi va ajudar. Aquí en teniu una foto, però si voleu veure la col·lecció sencera podeu fer-ho mirant l'àlbum de fotos a la nostra web.