dimecres, 13 de juliol del 2016

Apunta’t a «La Marxa Som»

108 - Nova Tàrrega, 14 de juliol de 2016

Volem tornar a incidir en La Marxa Som. Amb l’excusa d’una caminada que recorre tot el país, el que pretén sobre tot aquesta iniciativa és fomentar, per allà on passi, la cultura de participació ciutadana per tal que entre tots debatem i participem de forma activa en la presa de decisions sobre aquells aspectes de la vida pública que acabem repercutint en la nostra vida personal.

Dimecres 20 de juliol, 19:30, a la Plaça dels Comediants. Allí és on tindrà lloc l’acte principal d’aquesta marxa. Comptarem amb la benvinguda de l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló. Tot seguit farem lectura del manifest de la Marxa i donarem pas a una ponència inicial a càrrec de Lluís Planas, que forma part de l’organització de La Marxa Som, per introduir el concepte de democràcia participativa i explicar un model d’actuació per al seu desenvolupament. Tot seguit obrirem un torn de preguntes i acabarem usant aquest model per debatre sobre un tema en concret.

Després, sopar popular a les piscines. A partir de les 21:30, ja en un ambient més distés, podrem prosseguir amb el debat tot sopant a les piscines. El menú, de 12 euros, està format per una colla de tapes i plats diversos per compartir, incloent beguda i postres. Els interessats tenen temps per apuntar-s’hi fins el dia abans, 19 de juliol. Ho poden fer directament al Bar de les piscines o bé a través d’un correu a tarrega@assemblea.cat. El pagament es farà directament el dia del sopar, al bar mateix.

Sense oblidar les caminades Bellpuig-Tàrrega i Tàrrega-Cervera. El dimecres 20 la caminada surt des del Monument de la Sardana, a la plaça Ramon Folch de Bellpuig. L’hora de sortida és a les 8 del matí per tal de facilitar el desplaçament previ en tren des de Tàrrega. Hi ha un parell de trens que surten cap a Bellpuig a les 07:05 i 07:45, amb una durada de deu minuts. L’endemà, dijous 21, la caminada arrencarà des del Pati en direcció Cervera, passant pel Talladell i Granyanella, seguint el camí de Sant Jaume en sentit invers. Apunta-t’hi a lamarxasom.cat.

A Tàrrega, visita al Museu Trepat i entrada a les piscines, gratuït. Això sí, només per als caminadors. Els que s’hagin esforçat a fer el recorregut a peu, en arribar podran gaudir d’una visita guiada al Museu Trepat a partir de les dotze del migdia. I després disposaran d’entrada a les piscines per poder refrescar-se i descansar una mica durant la tarda.

Abans, aquest cap de setmana, tenim consulta interna a l’ANC. Recordem que aquest divendres 15 –de 5 a 9 del vespre– i dissabte 16 –de 10 a 2 del migdia– l’ANC tindrà a Tàrrega les urnes posades al Centre d’Entitats per tal que tots els seus socis de ple dret, col·laboradors i simpatitzant puguin votar a la consulta interna que ha organitzat l’Assemblea. La pregunta és llarga, però clara «Vols que l'ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un Referèndum per a DECIDIR sobre la independència?».

A banda del vot presencial, també es pot fer de forma telemàtica. Aquesta consulta, que des de Tàrrega per la Independència no vam valorar de forma positiva inicialment per la manca d’oportunitat, tant en la forma com en el moment en que es va fer pública, no deixa de ser el camí a partir del qual reprendre la iniciativa en el procés amb l’objectiu de sumar-hi aquella gent que en algun moment ha cregut –i encara creu– que és possible un referèndum pactat. En cap moment es diu si el referèndum ha de ser unilateral o no. Però és una obvietat com acabarà sent.

I aquest divendres 15 a l’ANC comencem la campanya d’estiu. Ho farem davant del CAP de Tàrrega, en una acció conjunta a tot el territori, davant de CAPs i hospitals, per fer difusió de la cita "les hemos destrozado el sistema sanitario" que descriu quin tipus d’estat patim i com vetlla pels interessos dels catalans. Un estat en contra de tots, absolutament tots els catalans, inclosos els dependentistes que també pateixen les mateixes conseqüències del mal funcionament de la sanitat pública. Més endavant començarem a parlar, ja, de l’Onze de Setembre. Això, però, serà la setmana entrant.

Democràcia participativa, consultes internes, referèndums... Tot plegat, allò que més por fa als qui conceben l’estat com un monopoli de poder. I no els canviarem. Val més que seguim construint un nou estat on tots aquests principis tinguin valor.