dimecres, 9 de setembre del 2015

ÚLTIMA HORA: Canvi de l'horari de sortida dels autocars

Tot i haver informat fins ara que l'hora de sortida dels autocars de l'11S seria la una del migdia, finalment hem decidit avançar-ho mitja hora, per tal d'evitar problemes a l'hora de poder arribar a la Meridiana amb temps suficient per permetre que l'autocar hi pugui circular fins arribar al tram on hem de baixar.

Per tant, l'hora de sortida serà a partir de 2/4 d'1 del migdia.

Tot seguit reproduïm el correu dirigit a tots els participants amb informació bàsica sobre la sortida dels autocars i el desenvolupament de la Via Lliure.

---

Via Lliure - Meridiana. SORTIDA DELS AUTOCARS DES DE TÀRREGA


Bon dia,

Tot seguit mirarem d'informar de tot allò relatiu a la mobilitat d'aquest 11S a la Meridiana de Barcelona.

En total serem 12 +1 autocars. Dir-ho així no és per superstició. És que aquest +1 és un autocar que els companys de Verdú posen a disposició nostra per a que l'acabem de completar. Per ser curosos, doncs, hauríem de dir 12 +1/2.

Els autocars sortiran des del carrer Joan Tous, al costat de l'Hort del Barceloní on hi ha el que es coneix popularment com "La Tassa". És a l'altra banda de reguer d'on sortíem els altres anys. Enguany, amb la Fira en marxa, no podem fer-ho des de l'estació de busos.

L'hora de sortida és a partir de 2/4 d'1 del migdia (i no a la 1 com havíem dit anteriorment). Els autocars aniran sortint gradualment a mesura que es vagin omplint. Com cada any, s'aniran obrint portes només d'uns quants, i en tot moment només hi haurà tres o quatre autocars amb portes obertes. És una mesura per garantir que l'emplenament de cada autocar sigui el més ràpid possible. Preguem que en tot moment seguiu les instruccions que anireu rebent dels responsables dels autocars. De totes maneres, la diferència entre la sortida del primer i del darrer no passarà d'un quart d'hora.

Les places no van numerades, per tant les colles, grups... són lliures de pujar a l'autocar que vulguin i seure en el seient que vulguin. Tingueu consideració, en tot cas, a les persones que puguin presentar necessitats especials.

En arribar a Barcelona, si ho fem prou d'hora, els autocars podran circular per la Meridiana i descarregar el passatge al peu del tram assignat. És per aquest motiu, per assegurar que hi arribarem a temps de poder entrar amb l'autocar a la Meridiana, que hem avançat la sortida mitja hora sobre l'hora prevista inicialment.

De cara als que us desplaceu en vehicle privat, aquest cop no s'han assignat zones d'aparcament preferent en funció del punt d'origen. Podeu consultar la web de l'ANC per saber més detalls sobre els consells de mobilitat.

L'ANC ha comprat un milió de punters de colors per repartir entre els assistents a la Via Lliure. Suposant que l'assistència fos de dos milions de persones (cal ser ambiciosos!) voldria dir que la meitat de la gent es quedaria sense punter. Per evitar que els que hi aneu en autocars us quedeu sense, les territorials hem tingut opció de comprar-los per endavant i els repartirem gratuïtament durant el viatge d'anada a Barcelona.

Com l'any passat, per una qüestió de seguretat dictada per la Guàrdia Urbana, no hi haurà lavabos mòbils als carrers. Per tant, caldrà recórrer a bars, comerços...

Altres consells d'ordre pràctic:
  • dur beguda suficient per tot el dia, així com menjar si ho considereu convenient.
  • dur ràdios "clàssiques", a piles. No confieu en els mòbils perquè en aglomeracions d'aquest tipus els serveis de telefonia mòbil acostumen a fallar bastant.
  • dur alguna cadireta plegable els que tingueu dificultats per seure a terra.
  • dur roba i calçat còmodes. I si la teniu, la samarreta blanca de la Via Lliure. O qualsevol samarreta blanca que tingueu.
  • respectar, a la Meridiana, les instruccions dels voluntaris d'organització. N'hi haurà repartint punters per als que no en tinguin, i n'hi haurà altres que delimitaran una mena de carril central que ha de quedar buit per tal que hi circuli, quan comenci la manifestació, un punter gegant

Desenvolupament de la tarda.
  • A les 17:14 començarà la manifestació. Un punter gegant circularà per un carril central lliure que haurem deixat al mig de la Meridiana, desplaçant-se de Nord a Sud, i acabant al Parc de la Ciutadella on s'ubica el Parlament de Catalunya.
  • A mesura que el punter gegant passi, la gent haurà d'aixecar el seu punter de color, formant una mena d'onada de colors com les que es veuen sovint en espectacles esportius. Igualment, tant bon punt hagi passat el punter, la gent anirà ocuparà l'espai per on ja ha passat, fent l'efecte d'una cremallera que es tanca.
  • Com l'any passat, dugueu estelades i onegeu-les ben alt. Però només abans de començar i després d'acabar. Per tal d'aconseguir el millor efecte visual possible, val més que no hi hagin banderes voleiant al voltant d'aquest punter gegant.
  • Es preveu que aquest punter arribi al final, al Parc de la Ciutadella, al voltant de les 18:00.
  • En cas d'observar qualsevol comportament incívic, violent i/o provocador per part d'algun individu o grup, no us hi encareu. Aviseu de seguida els responsables de seguretat o a Mossos i, sobretot, feu fotos i filmeu-ho. Res és tant dissuasiu per a aquesta mena de gent com que la seva cara es faci pública.
  • Adjuntem, al final del correu, una imatge on s'explica força bé el desenvolupament de tot l'acte.

De cara a la tornada, els responsables dels autocars us informaran de tot el necessari durant l'anada. No és possible fixar una hora exacta de tornada perquè els autocars ens hauran de venir a recollir a peu de tram un altre cop, i això no ho podran fer fins que no s'hagi donat per acabada la Via Lliure. Una previsió aproximada pot ser que tot plegat hagi acabat a les set, que els autocars ens puguin recollir entre 2/4 de 8 i les 8, i que dues hores després, com a molt molt tard, puguem arribar a Tàrrega. Però igual tot va més de pressa i abans de les 9 ja podem ser a casa. En arribar a Tàrrega, baixarem al mateix lloc des d'on hem pujat, al carrer Joan Tous.

--
Tàrrega per la Independència
Assemblea Nacional Catalana

Imatge inserida 2