divendres, 3 de juliol del 2015

Comunicat de l'AT de Tàrrega en relació a la consulta interna

En la seva reunió del 30 de juny de 2015, l'AT de Tàrrega de l'ANC va acordar fer públic el següent comunicat.

Des de la seva creació el 2012, l'Assemblea ha estat el principal motor de l'independentisme a Catalunya.

Després del 9N, i en vista que era el moment que els partits polítics prenguessin el protagonisme, l'Assemblea va abandonar temporalment el lideratge.

Els posteriors desacords entre els partits independentistes per celebrar unes eleccions plebiscitàries a la primavera van generar un gran desencís.

En relació amb la consulta interna que l'ANC té previst de fer els propers dies 3 i 4 de juliol, des de l'AT de Tàrrega volem manifestar:

1.- Que ara és l'hora que l'Assemblea recuperi el seu paper de lideratge en el procés d'independència de Catalunya.

2.- Que aquest lideratge s'ha de centrar en la participació activa per construir una candidatura transversal, conjuntament amb altres entitats i partits, integrada per persones de reconeguda rellevància i trajectòria, sota un nom comú que identifiqui l'objectiu final i no les entitats o partits que hi donin suport.

3.- Que és imprescindible que, a més, aquesta candidatura sigui unitària, amb la participació de representants de tots els partits polítics favorables a la independència. La manca prèvia d'acord entre partits per elaborar una llista unitària posa clarament en qüestió la capacitat d'aquests mateixos partits per arribar a una acord post-electoral per a la creació del govern unitari que haurà de conduir el procés de transició nacional.

4.- Que la candidatura acabi essent unitària dependrà de la voluntat dels partits, no de la nostra. Però la no participació d'algun o alguns d'aquests partits no pot condicionar la creació de la candidatura transversal esmentada. No és moment per tebieses i l'ANC ha de mantenir-se ferma en el seu objectiu, per damunt de tàctiques partidistes, i arriscar-se amb els que s'arrisquen.

5.- Que el caràcter plebiscitari d'aquests eleccions passa per convertir-les clarament en el referèndum que no és possible fer d'una altra manera. I en un referèndum només hi ha dues opcions: sí o no. No té sentit que hi hagi tres formes de votar sí, perquè no s'entendran com un mateix sí.

També es va decidir traslladar aquest acord a:
  • al secretariat nacional de l'ANC
  • a la resta d'ATs de l'Urgell
  • a les directives nacionals dels següents partits (per ordre alfabètic): CDC, CUP i ERC
  • a les directives locals/comarcals dels partits esmentats
Tàrrega, 1 de juliol de 2015
Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència