dimecres, 6 de maig del 2015

Quatre candidatures de Tàrrega signen el "Compromís" proposat per l'ANC

Les candidatures de CiU, CUP, ERC i Sumem, compromeses a favor de la República catalana

La sala de plens de l'Ajuntament va acollir la signatura en finalitzar l'acte públic de debat entre els caps de llista que es presenten a les municipals

Aprofitant la trobada propiciada pel debat d'aquesta nit passada entre les vuit candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals, l'ANC ha sol·licitat els caps de llista que s'adherissin, si així ho consideraven convenient, al compromís que l'Assemblea presenta arreu dels municipis catalans per tal d'identificar les llistes realment compromeses a fer de Catalunya un nou estat.

A Tàrrega la meitat de les candidatures s'han avingut a signar el document de compromís en presència del coordinador de Tàrrega per la Independència, Antoni Colomé. Per part de Convergència i Unió ho ha fet l'actual alcaldessa, Rosa Maria Perelló. Per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d'Esquerres en Jaume Folguera. Per la Candidatura d'Unitat Popular ho ha fet Carlos Vilchez. I finalment per Sumem per Tàrrega Isaac González.

El compromís consta de cinc punts. Secundar la continuïtat de Tàrrega dins l'AMI. Contribuir a remarcar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S. Posar l'ajuntament a disposició del govern de la Generalitat en cas de guanyar-les per tal de superar els obstacles que puguin posar els poders de l'Estat espanyol. Proposar que l'alcalde o alcaldessa s'integri a l'Assemblea de Càrrecs Electes que es crearà per al cas d'intervenció o supressió de la Generalitat, amb l'objectiu de prosseguir el procés. I facilitar l'elecció com alcalde del cap d'alguna de les llistes que hagin signat aquest compromís per assegurar un govern municipal independentista.