dimecres, 10 de setembre del 2014

Més informació per a la "V"

Finalment podem informar de forma definitiva que els de Tàrrega anem al tram 4. Al final del correu podreu veure un plànol amb el tram remarcat.

El tram 4 és a Diagonal, té una llargada aproximada de 150 metres i va des d'on acaba la plaça Maria Cristina (a l'alçada del Pedralbes Centre) fins al proper carrer que talla la Diagonal, que es diu Gandesa.

A mà esquerra (mirant cap endins de Barcelona) tindrem l'antic edifici de Banca Catalana, on ara hi ha les seus de Planeta i Antena 3 a Barcelona.

Les més de 1.100 persones inscrites directament per l'ANC de Tàrrega (a banda les que ho hagin fet pel seu compte per internet) cobriran aproximadament uns 400 metres quadrats. Si estiguéssim (que no ho estem) distribuïts de manera uniforme agafant tot l'ample del carrer (uns 21 metres), el nostre grup ocuparia una zona amb una llargada d'uns 20 metres.
Molts de vosaltres haureu rebut un correu de confirmació d'inscripció a la V dient que sou en un tram diferent al 4. No importa el tram on consteu inscrits. Al final tots els inscrits a partir dels fulls omplerts a Tàrrega hem d'anar al tram 4. El que sí que cal respectar és el color de samarreta amb que esteu apuntats. 

En principi també cal respectar la franja on us haureu de situar, indicada al correu d'inscripció (franges 1, 3, 5, 7 o 9  per als que aneu de groc, o franges 2, 4, 6 o 8 per als que aneu de vermell). De totes maneres, donats els canvis de trams que hem hagut de fer per poder anar tots junts, sigueu flexibles i ateneu a les indicacions dels voluntaris que ens trobarem al tram per organitzar la distribució de la gent dins de cada franja.

En la mesura que us sigui possible dueu una samarreta de color alternatiu al que teniu assignat d'entrada per facilitar, arribat el cas, poder cobrir les franges d'un color o un altre.

Seguiu igualment les indicacions que rebrem per part de l'organtizació en el mateix lloc on estiguem situats, ja que hi haurà diferents activitats participatives de les que tots formarem part.

Recordeu, això sí, que a partir de les 17:14 no podrà quedar ningú a la part central de la manifestació si no duu samarreta groga o vermella. Els que aneu amb altres colors us haureu de situar, momentàniament, als laterals, per tal que "la foto" de la senyera dibuixada al llarga dels onze quilòmetres de la V es vegi el més nítidament possible.

La millor manera d'obtenir les recomanacions de l'organització serà a través de la ràdio. Les emissores oficials que transmetran les indicacions de l'organització a cada moment són Catalunya Ràdio, RAC 1 i La Xarxa. Dugueu, si en teniu, ràdios a piles ja que és possible que hi hagi dificultats per seguir-les a través del mòbils a causa dels probables problemes de comunicació que hi acostuma a haver sempre en concentracions tant multitudinàries. I porteu piles de recanvi, per si de cas.

Pel que fa a mesures de seguretat, seguiu les indicacions que el propi sentit comú indiquen. Eviteu provocacions, no respongueu insults ni desconsideracions. La nostra manifestació és un clam per la llibertat, pacífica i festiva.

En el cas improbable de trobar-vos a prop d'algun aldarull, aviseu als voluntaris d'organització per a que actuïn seguint el protocol de seguretat que l'organització ja té establert. I, sobre tot, procureu fer fotos i/vídeos dels agressors. No hi ha res que atemoreixi més un delinqüent que la possibilitat que pugui ser posteriorment identificat.

Desplaçament amb autocars des de Tàrrega

Sortirem des de l'estació d'autobusos de Tàrrega a dos quarts de dues. Comenceu a arribar un quart d'hora abans, però no amb més temps d'antelació, per evitar aglomeracions i situacions de tensió innecessàries. Passaran deu o quinze minuts de temps, més o menys, des de que surti el primer autocar fins que surti el darrer, o sigui que no cal barallar-se per pujar al primer.

Seguiu sempre les indicacions dels responsables de l'organització dels autocars. No comenceu a pujar als autocars fins que aquests ho autoritzin. Tingueu el tiquet d'autocar a mà per poder mostrar-lo al pujar. Procureu no fer perdre temps havent-lo de buscar dins la bossa, la cartera, la motxilla...

Els autocars han de sortir plens. Si en un autocar queda un seient buit, no pot sortir. Si no trobem cap persona que vagi sola per acabar d'omplir-lo, faciliteu la tasca del responsable d'autocar. Pot ser que demani a una persona que baixi i vagi al següent autocar per a que pugui pujar una parella. O que demani a una parella que baixi per a que pugui pujar una família de tres persones. Sigueu flexibles, si us plau, per tal de facilitar al màxim l'organització,

Un cop a Barcelona, la zona d'aparcament per als autocars que ens han assignat és al carrer Arístides Maillol (darrere el camp del Barça). Hi ha uns dos km, més o menys, fins al nostre tram. Si coneixeu una mica Barcelona, sabreu que és fàcil arribar d'un lloc a l'altre. Si no, el vostre responsable de grup us guiarà.

Durant aquest desplaçament des de l'autocar fins al tram, podeu aprofitar per, tot passejant, mirar de localitzar bars i restaurants on poder anar per, arribat el cas, poder fer un cafè o altres necessitats que pugueu tenir. L'Avinguda Diagonal, a la part alta on estem, té molts pocs llocs disponibles en aquest sentit, ja que bàsicament està ple de centres comercials o d'oficines que, lògicament, aquest dia estaran tancats. Però si que hi haurà llocs oberts pels carrers adjacent, sobretot cap a la part baixa de Diagonal. Procureu tenir-los localitzats.

En arribar, tingueu present que haureu de recordar ben bé on us deixa l'autocar, perquè haureu de tornar al mateix punt exacte per a la tornada. Els autocars ni ens deixaran a peu del nostre tram, ni ens vindran a recollir després al tram.

El mateix autocar amb el que haureu anat serà amb el que haureu de tornar. A la tornada no podeu pujar a qualsevol dels autocars, sinó que ho haureu de fer al mateix que ja havíeu agafat al trajecte d'anada. Durant l'anada els responsables us passaran un full per anotar el nom i telèfon de cadascun dels passatgers de l'autocar en concret per tal de facilitar-ne la localització en cas de tardança a l'hora de sortir.

L'hora prevista de sortida de Barcelona per tornar a Tàrrega és a les vuit. En principi s'han d'haver acabat tots els actes abans o pels volts de les set. O sigui que quedarà una hora per poder tornar tranquil·lament fins a la zona d'aparcament dels autocars. Sigueu puntuals i, per respecte a la resta de companys, no feu tard. Qualsevol retard no justificat i no comunicat pot comportar que l'autocar surti sense vosaltres.

Pel que fa l'horari de sortida, tots hem vist que des de Barcelona han insistit molt sobre que cal arribar-hi abans de les dues. Dies enrere deien les tres. I al principi es parlava de les quatre... A mesura que s'ha anat apropant la data han procurat elevar les precaucions sobre la mobilitat per evitar ensurts.

En la darrera reunió d'organització a Tàrrega, feta ahir dimarts al vespre, ho vam valorar i al final la majoria va optar per mantenir l'horari, donat el trasbals organitzatiu que suposa un canvi tant a darrera hora. Esperem no equivocar-nos.

Cal tenir present que no tallen l'accés a Barcelona, sinó a Diagonal i a Gran Via en l'espai ocupat per la V, i als carrers adjacents, . A més els autocars duen una acreditació de l'organització que els permetrà accedir a les zones d'aparcament reservat, on no poden accedir la resta de vehicles.

El temps normal d'un autocar directe Tàrrega - Barcelona ronda una hora i quart. Suposant que tardi el doble, dues hores i mitja, arribaríem a l'aparcament a les 16:00. Encara tindríem més d'una hora per acabar d'arribar, caminant, al tram on hem de situar-nos, que és a uns dos quilòmetres d'on aparcarem.

Desplaçament amb vehicle privat

Compartiu cotxe i ompliu-ne totes les places, en la mesura del possible, per mirar de reduir el nombre de vehicles i facilitar la fluïdesa del trànsit.

Marxeu tant d'hora com pugueu per evitar cues i aparcar més fàcilment.

En funció del tram al que s'ha d'anar, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha previst unes determinades zones d'aparcament preferent. Al final del correu trobareu un plànol, amb una àrea pintada de color lila, que és la que correspon als vehicles amb gent que van als trams de l'1 a l'11. La "taca" de color vermell marca l'espai que ocupa el Tram 4. Aquesta àrea presenta zones força allunyades dels trams, però que permeten l'ús de transport públic per acabar d'arribar al lloc de destí.

També es poden utilitzar tots els aparcaments privats, alguns dels quals ofereixen descomptes.

Trobareu aquests i altres consells a https://araeslhora.cat/ca/via-catalana-2014/com-arribar-hi.

Actes a Tàrrega al matí

La jornada, tal i com l'ha planificada l'ANC a nivell general, consta de dues parts: una de global i una de local. A la tarda, tots a la V de Barcelona, per aconseguir que se'n faci ressò el món sencer. Però al matí, a cada poble de Catalunya també hi ha d'haver grans concentracions.

A Tàrrega, aprofitant l'acte institucional que l'Ajuntament organitza cada any a la plaça Rafel Casanova, farem lliurament a l'alcaldessa de les cartes de "Compromís" que la majoria d'entitats i associacions locals han signat en suport a la convocatòria de consulta per al 9N.

Convidem tothom a sumar-se a aquest acte, que tindrà lloc a partir de les 10 del matí, com una mostra més de suport de la gran majoria del poble català al procés d'independència de Catalunya. Tots els que a la tarda serem a Barcelona, hem d'omplir la plaça. Tots aquells que voldrien ser-hi però no poden per qüestions de feina o altres motius, que mirin de venir al matí i tenir el seu moment de participació a la història.

Tots plegats estem fent història. Tingueu-ho present. Estem construint un nou país lliure. Per nosaltres. Pel que venen. I pels que ens han deixat. Ara és l'hora.