dimarts, 9 de setembre del 2014

Els de Tàrrega anem al tram 4 de la V. Informació d'utilitat

Els de Tàrrega anem al tram 4 de la V, situat a Diagonal, entre plaça Maria Cristina i carrer Gandesa.
La zona d'aparcament per als autocars que ens han assignat és al carrer Arístides Maillol (darrere el camp del Barça).

L'hora prevista de sortida de Barcelona per tornar a Tàrrega és a dos quarts de nou.


D'entrada informar-vos que, tant si heu rebut un correu de confirmació de la inscripció com si no l'heu rebut, no hi ha més problema. La web d'inscripcions ha donat algun problema i no sempre han quedat confirmades totes les inscripcions. Però repetim que això no representa cap problema. Procurarem que tothom que va donar la seva adreça de correu pugui rebre el missatge de confirmació d'inscripció abans de l'11S.

Al principi varem dir que aniríem al tram 3. Després al 4. I alguns de vosaltres haureu rebut correus dient que estàveu inscrits al 5 o al 6. Això és així perquè a mesura que els trams s'anaven omplint, havíem d'anar inscrivint la gent als trams següents.

De totes maneres hem quedat amb l'organització que tots els autocars d'un mateix poble podran anar tots junts en un mateix tram. A Tàrrega ens han assignat el tram 4. El mateix passa amb els que hi vagin amb cotxe propi, tant si s'han apuntat a través del nostre formulari com si ho han fet directament per internet, podran anar al mateix tram on vagin els autocars. Anirem informant.

De moment podem començar informant-vos de recomanacions bàsiques: dur aigua o beguda suficient per tot el dia; també menjar si ho creieu oportú. I dur ràdios a piles per anar seguint l'esdeveniment, perquè ja tenim l'experiència que en aquesta mena de concentracions massives els serveis de telefonia mòbil no acaben de funcionar. RAC1, Catalunya Ràdio i Xarxa, a banda de retransmetre l'esdeveniment, també emetrà missatges d'interès pels participants


També se'ns ha informat d'una situació que considerem poc afortunada, però amb la qual no hi podem fer res. No hi haurà lavabos mòbils als carrers. Vam demanar sobre la possibilitat de ser nosaltres, des de Tàrrega en concret, qui els llogués i els posés al tram on finalment puguem estar, però se'ns va dir que per qüestions de seguretat no era possible la seva instal·lació. No hi podem fer més.


El que sí que hi haurà són "establiments col·laboradors", tipus bars i restaurants, degudament identificats amb un cartell amb el logo de la campanya de la V, on es podrà accedir als lavabos. De fet, qualsevol local, ni que no sigui col·laborador, hauria de tenir les portes obertes a potencials clients.

Pel que fa als horaris, la nostra intenció és, com s'ha comentat des del principi, sortir a dos quarts de dues des de l'estació d'autobusos de Tàrrega. De totes maneres, davant la insistència que es tallaran els accessos a partir de les tres, no descartem haver de fer una crida de darrera hora per avisar d'algun canvi. Estigueu, doncs, atents al correu.

És possible que, malgrat estar tallats els accessos, els autocars puguin passar fins al lloc d'aparcament previst per a aquests. El que és segur és que sí que estarà tancat per a la resta de vehicles. Per tant, si teniu previst anar-hi amb el vostre cotxe, preveieu l'arribada amb molta antelació. Fins i tot és recomanable deixar el cotxe en poblacions de l'extraradi de Barcelona i acabar-hi d'arribar amb transport públic: trens, ferrocarrils de la Generalitat, metro... Aquí teniu una sèrie de recomanacions sobre mobilitat per aquell dia: https://araeslhora.cat/ca/via-catalana-2014/com-arribar-hi.


Altres coses que ens han dit: és fonamental aconseguir una imatge gràfica impecable de la bandera formada per la gent amb les samarretes grogues i vermelles. És per això que a partir de les 17:14, i durant el temps que els helicòpters estiguin sobrevolant Diagonal i Gran Via per enregistrar imatges (un quart d'hora, aproximadament), es demanarà a tothom que no vagi vestit amb aquests colors que es col·loqui als laterals i surti de la formació. Insistim, doncs, en que tothom dugui la samarreta groga o vermella en funció del que va triar a l'hora d'inscriure-us.


Fins i tot demanem que, aquells que pugueu és clar, porteu a la bossa o la motxilla una samarreta de l'altre color per si, arribat el cas, fos necessari reforçar les barres d'un color diferent al que porteu d'entrada cadascun de vosaltres. Si aneu de groc però teniu per casa alguna samarreta vermella (o a l'inrevés), porteu-la al sarró per si cal fer un canvi de darrera hora.

No cal dir que, tot i haver insistit amb que la gent comprés les samarretes oficials, perquè són una font de finançament per la campanya del 9N, tothom pot venir amb la samarreta que vulgui, com tal sigui groga o vermella. D'un groc o vermell, a poder ser, de tons similars als propis de la bandera catalana. 

Una altra dada que pot ser d'interès és que, als nostres trams, cada barra estarà formada per quatre persones, de manera que l'amplada total de la bandera la conformaran 36 persones. Això a la part alta de Diagonal, que és més ampla. A partir de Francesc Macià i fins a Glòries, les barres seran de tres persones. La orientació de la gent dins del tram serà sempre mirant cap a la plaça de les Glòries.

La principal intenció d'aquest correu és, simplement, donar 'senyals de vida' des dels organitzadors de Tàrrega, malgrat no poder aclarir gran cosa més, de moment.

Ben aviat us enviarem més informació, per això. Fins aviat!