dilluns, 24 de març del 2014

Més de 3.100 persones a Tàrrega ja han votat per la independència!

A Tàrrega duem recollits 3.129 vots per la independència. Durant la recollida intensiva de signatures efectuada a tot Catalunya aquest passat cap de setmana, els apoderats de l’assemblea territorial de Tàrrega han aconseguit 899 vots, dels quals 665 a Tàrrega i la resta a altres poblacions de la comarca, com ara La Fuliola, Ciutadilla, Verdú o Vilagrassa. En total portem 3.649 vots recollits pels nostres apoderats des del començament de la campanya “Signa un Vot per la Independència”.

Els resultats obtinguts són per estar satisfets. En comparació amb l'anterior recollida massiva del mes de gener, en que es van fer 1.155 vots a Tàrrega, és clar que no hem aconseguit tants vots. Però tenint present que la primera vegada va votar, per dir-ho d'alguna manera, la gent més motivada per la causa, que aquest cop haguem fet 665 nous vots a Tàrrega és per estar satisfets. I molt satisfets pels 158 de La Fuliola o els 60 de Ciutadilla, on s’hi ha recollit signatures per primer cop. Tot això malgrat la pluja i el vent del cap de setmana, que no convidaven a sortir de casa.

Gairebé un 30% del cens electoral de Tàrrega ja ha signat el seu vot. Les instàncies signades fins ara equivalen, en concret, al 29,5% de la població amb dret a vot de Tàrrega. Però també en altres poblacions les xifres relatives són més que bones: tant a Guimerà com a Ciutadilla s’han aconseguit vots en una quantitat equivalent al 34% dels seus respectius cens electorals. A Verdú duen el 19%, a La Fuliola el 16% i a Vilagrassa el 14%.

Per posar en context aquestes xifres, fem memòria ‘històrica’. La tasca que està fent l’ANC, com no pot ser d’altra manera, és hereva de la que molts altres han fet abans. Cal destacar, en aquest sentit, la feina feta per “Tàrrega Decideix” en el seu moment. Van aconseguir situar Tàrrega entre les ciutats que van participar en la primera onada de les anomenades “Consultes sobre la independència” que es van organitzar arreu de Catalunya tres mesos després de la famosa primera consulta d’Arenys de Munt del 13 de setembre de 2009.

El 13 de desembre de 2009, a l’Ateneu, van votar 2.862 persones. La pregunta era «Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?» i 2.690 votants van fer-ho afirmativament. Aquella xifra va representar tota una fita malgrat el poc temps que va haver-hi per preparar la consulta i donar-la a conèixer, ja que va implicar un gran nombre de voluntaris i bona part del teixit social i polític de la ciutat. Doncs bé, a hores d’ara amb el “Signa un Vot per la Independència” ja hem superat en més de 400 vots els que es van aconseguir aleshores. I això només vol dir una cosa: l’independentisme creix.

Aquesta, però, és una campanya de llarg recorregut en el temps. I això significa una altra cosa: que no
ens podem conformar amb els vots recollits fins ara. N’hem d’aconseguir molts molts més. Si bé és cert que la gent més “motivada” ens ha vingut a cercar per poder signar, ara s’obre una etapa on la recollida serà més lenta, però on som nosaltres els que ens hem d’apropar a la gent. Sembla clar que a partir d'ara el nombre de vots que farem a cada recollida serà menys “lluït”. La feina que hem d'anar fent ara des de l’Assemblea és la d'anar a trobar aquella gent que està per la independència, però d'una manera més passiva. És a nosaltres que ens toca ser actius i anar-los a cercar allà on siguin.

Hem fet, doncs, molt bona feina aquest cap de setmana. Però ens en queda encara molta més per fer. És per això que cada dilluns tenim una parada del “Signa un Vot” al mercat setmanal, a la cantonada del carrer Carme amb el Pati. O que aquest dissabte vinent, a la nit, en posarem una a l’Espai MerCat, coincidint amb el concert de La Pegatina. O que dissabte de la setmana següent tornarem a ser al mercat de proximitat “La Bona Taula” que es fa al Pati cada primer dissabte de mes. Allà on sigui la gent, allà serem nosaltres.

I el nombre d’associats a l’ANC no para de créixer. Tant a Catalunya en general, on ja superem els 25.000 membres, com a Tàrrega en particular. Durant la darrera setmana han estat 23 les persones que s’han inscrit a Tàrrega i el nombre total de socis depassa de llarg el centenar. Aprofitem aquestes línies per informar/recordar que habitualment ens reunim cada dimarts, a partir de tres quarts de nou del vespre, al Centre d’Entitats, i que les reunions són obertes tant a socis com a simpatitzants.

Volem poder volar; i si volem volar, volem. Aquest vers de la poetessa Sara Bailac il·lustra, millor que cap altre ens aquests moments, la nostra voluntat d’aconseguir el nostre gran objectiu: un estat independent per a Catalunya.

Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència