dimarts, 11 de setembre del 2012

Unes 1.000 persones participen en la Marxa de Torxes de Tàrrega la vigília de la Diada

Com si es tractés d’un aperitiu del que serà la gran manifestació de Barcelona d’aquest Onze de Setembre, la població targarina s’ha bolcat en la participació d’aquest acte, que ha desbordat totes les previsions dels organitzadors.

Aquest ha estat el darrer dels actes realitzats a Tàrrega dins les activitats de la Marxa per la Independència que l’Assemblea Nacional Catalana ha anat efectuant per tot el país, des que va arrencar el passat 30 de juny a Lleida, i que culminarà aquest 11 de setembre a Barcelona amb la gran manifestació unitària sota el lema «Catalunya, nou estat d’Europa».

Previ al començament de la pròpia Marxa de Torxes, la convocatòria incloïa sopar per 5 € amb entrepà, fruita i beguda. Els organitzadors, que havien preparant 200 entrepans, s’han vist desbordats per l’assistència, molt superior, que s’ha hagut de conformar participant només de la marxa de torxes, amb un trajecte aproximat de 2.500 metres.

L’organització ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, que ha ordenat l’apagament de l’enllumenat públic en aquells trams de carrer per on ha transcorregut la marxa, i que ha durat poc més d’una hora, amb sortida i arribada a la Plaça dels Comediants, al casc antic de la ciutat. L’efecte dels carrers il·luminats només pels centenars de torxes era impressionant. Cal destacar també la participació dels Grallers de la Barra, que amb la seva música obrien la comitiva.

Per acabar, a partir de les dotze de la nit, hi ha hagut un concert gratuït a càrrec de Marc Serrats i Carles Belda, a la mateixa plaça. El primer tema interpretat ha estat “L’estaca”, de Lluis Llach que, en paraules dels músics, “es una cançó que només podrem cantar uns dies més, perquè aviat haurà caducat”.